Υγεία

ΠΟΥ: Ο εμβολιασμός των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να είναι ευέλικτος

Intime Intime
Ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε οτι ο εμβολιασμός των ευρωπαϊκών χωρών με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του Covid-19 πρέπει να είναι ευέλικτος ως προς το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Εδώ και μέρες, οι επιστήμονες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν το δίλημμα για το εάν πρέπει να εξεταστούν νέοι τρόποι εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος αριθμός εμβολιασμών και μεγαλύτερη ανοσία.

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε ανακοινώσει πως εξετάζεται η δυνατότητα αναβολής του δεύτερου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός περισσότερων πολιτών με την πρώτη δόση ενώ στη Βρετανία εξεταζόταν η παράταση του χρόνου ανάμεσα στην χορήγηση της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου μέχρι και κατά 12 εβδομάδες για την αντιμετώπιση της χαμηλής τροφοδοσίας σε εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έρχεται σήμερα με δήλωση του, να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα για το εάν μπορεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου, προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι.

Ο Χανς Κλούγκε εξήγησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην καλύτερη εκμετάλλευση των περιορισμένων προμηθειών εμβολίων και την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

«Είναι σημαντικό μία τέτοια απόφαση να αντιπροσωπεύει μία ασφαλή συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην περιορισμένη ικανότητα συνολικής προστασίας αυτή τη στιγμή και την αναγκαιότητα για τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μειώνοντας παράλληλα το βάρος οποιουδήποτε επόμενου κύματος της επιδημίας επί των συστημάτων υγείας» ανέφερε ο Χανς Κλούγκε.