Εκλογές 2015

Δημοσκόπηση Public Issue: Μικραίνει η ψαλίδα ακόμη και εννιά κόμματα στην βουλή

Δημοσκόπηση Public Issue: Μικραίνει η ψαλίδα ακόμη και εννιά κόμματα στην βουλή Δημοσκόπηση Public Issue: Μικραίνει η ψαλίδα ακόμη και εννιά κόμματα στην βουλή Φωτογραφία: Δημοσκόπηση Public Issue: Μικραίνει η ψαλίδα ακόμη και εννιά κόμματα στην βουλή
Δημοσκόπηση Public Issue: Μικραίνει η ψαλίδα ακόμη και εννιά κόμματα στην βουλή Την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής με διεύρυνση της διαφοράς στην παράσταση νίκης, αλλά με μείωση της διαφοράς σε σχέση με τη ΝΔ, επιβεβαιώνει η έρευνα της Public Issue που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής. Παρά τη μείωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοδυναμία παραμένει εφικτή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5% και 144 έδρες.

Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και ΚΚΕ με 7%, ενώ στο 6,5% είναι η Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5% , οι ΑΝΕΛ 3% , το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2% και η ΔΗΜΑΡ 1,5%.

Η έρευνα διαπιστώνει άνοδο για το ΚΚΕ(2%), και τη Χρυσή Αυγή(1%) αλλά και για ΝΔ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΛΑΟΣ( από 0,5% έκαστος) σημειώνεται συνολική αύξηση στα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα και στασιμότητα για το Ποτάμι και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Από την παράσταση νίκης, η οποία διευρύνεται ακόμη περισσότερο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ 70% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Επίσης εκτιμάται ότι η νέα Βουλή θα έχει σίγουρα 6 κόμματα και πιθανότατα 7, ενδεχομένως δε 8 ή 9 κόμματα.