Δημόσιο

ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2013 Πολεμικό Ναυτικό

ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2013 Πολεμικό Ναυτικό
ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2013 Πολεμικό Ναυτικό Εκδόθηκε η απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρόσκληση Στρατευσίμων με την ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2013 και ενημερώνει για την κατάταξη τους στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει την κατάταξη με την ΣΤ ΕΣΣΟ 2013 στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και καλεί τους στρατεύσιμους ή ανυπότακτους που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό , εφόσον έχουν κριθεί ή λογισθεί ικανοί οποιασδήποτε κατηγορίας , πλην ακαταλλήλων για στράτευση (Ι/5) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Από την Κλάση 2015 ( γεννηθέντες το έτος 1994) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων των Νομών αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Αθήνας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου.

β. Από τις Κλάσεις 1990 μέχρι και 2014 ( γεννηθέντες από το έτος 1969 μέχρι και το έτος 1993) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την κλάση 2015 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2013 μέχρι και 31 Αυγούστου 2013.

γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1990 μέχρι και 2015 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Οκτωβρίου 2013.

δ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που διέκοψαν την ανυποταξία τους και θα τύχουν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του (β) σχετικού, εφόσον η νοσηλεία τους δεν υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) ημέρες, ή έχουν πάρει αναβολή από οποιαδήποτε προηγούμενη πρόσκληση ως νοσηλευόμενοι και νοσηλεύονται και πάλι.

ε. Τους στρατεύσιμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογίας, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 29 του (β) σχετικού.

στ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που για λόγους υγείας θα μετατοπισθεί η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του (β) σχετικού.

ζ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που θα κριθούν από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τέταρτης (Ι/4), σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 37 του (β) σχετικού.

η. Όσους, από τους στρατεύσιμους που κατανεμήθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό ή μεταφέρθηκαν σ’ αυτό από άλλους Κλάδους, υπέβαλαν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του (β) σχετικού. Αυτοί έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά τους ή να μην κατατάσσονται χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

θ. Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του (β) σχετικού που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους μέχρι 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κατάταξης, πλην των καλουμένων με την παράγραφο 1α της παρούσας, που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν αρχικά.

ι. Τους ανήκοντες στις κλάσεις της παραγράφου 1β της παρούσας που προέρχονται από την κατηγορία των ανυπότακτων, που παρέλαβαν
σημείωμα κατάταξης της αρμόδιας Στρατολογικής Υπηρεσίας ή το αδίκημα της ανυποταξίας τους διακόπηκε, σύμφωνα με την παράγραφο 3δ του άρθρου 51 του (β) σχετικού, μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας κατάταξης των λοιπών καλουμένων από τον ίδιο Νομό.

ια. Τους στρατεύσιμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, εκτός των παραπάνω κατηγοριών, που θα ενταχθούν στη 2013 ΣΤ΄/ ΕΣΣΟ για διάφορους λόγους (υπηρεσιακές ανάγκες, ικανοποίηση αιτημάτων στρατευσίμων κλπ ).

ιβ. Τους στρατεύσιμους που με διαταγές της Διεύθυνσης Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μεταφέρθηκαν ή θα μεταφερθούν στο Πολεμικό Ναυτικό από τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και υποχρεούνται για κατάταξη με τη 2013 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ.

ιγ. Τους στρατεύσιμους και ανυπότακτους που θα καταταγούν σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 του (στ) σχετικού.
2. Όσοι από τους καλούμενους της παραγράφου 1 κηρυχθούν ανυπότακτοι, λόγω μη κατάταξής τους, θα εξακολουθούν να καλούνται για κατάταξη, κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους, με την παρούσα.

δείτε όλη την πρόσκληση στο τέλος της σελίδας στο επισυναπτόμενο αρχείο