Δημόσιο

Τρόικα, ΤΑΪΠΕΔ και Μνημόνιο στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Τρόικα, ΤΑΪΠΕΔ και Μνημόνιο στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου Τρόικα, ΤΑΪΠΕΔ και Μνημόνιο στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
Τρόικα, ΤΑΪΠΕΔ και Μνημόνιο στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και των συνομιλιών με την τρόικα συζητήθηκαν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έγινε αρχικά ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία αξιολόγησης. Επίσης ο κ. Βενιζέλος σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και μετά για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα. «Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά ζητήματα πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στη Γενεύη, κατά τη συνάντηση με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Τα θέματα σχετικά με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, του λοκ-άουτ και των απεργιών έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και θεωρούνται, πλέον, κλεισμένα θέματα.

Καλές είναι και οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία, και αυτό, όπως διαπιστώθηκε, δίνει μια ισχυρή βάση στην ελληνική επιχειρηματολογία για να μην ανοίξει το ασφαλιστικό. Για καλά νέα κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία συμφωνήθηκε ότι μέχρι να έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις, πέραν αυτών που έχει ανακοινώσει ο κ. Δένδιας.

 

NETWORK