ΚΕΠ

Καθορισμός αυτοψίας και χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών

Καθορισμός αυτοψίας και χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών
Καθορισμός αυτοψίας και χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών Για τη χορήγηση βεβαιώσεων-πιστοποιητικών για τον καθορισμό αυτοψίας και τη χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών, όσοι ενδιαφέρονται χρειάζεται να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Δικαιολογητικά:
 
1. Τα στοιχεία της άδειας, δηλ. αριθμός άδειας, χρονολογία και Δήμος (περιοχή)/ Στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμος ο αριθμός, απαιτείται χρονολογία και διεύθυνση/ Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση οικοδομικής άδειας
2. Αίτηση για τη χορήγηση βεβαιώσεων - πιστοποιητικών για τον καθορισμό αυτοψίας και τη χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών/ Η αίτηση αυτή συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο όπου αναφέρει το αίτημα του ανάλογα (πχ καθορισμός αυτοψίας, χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών κλπ)/ (Απαραίτητο έγγραφο)
 
Διαδικασία:
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση βεβαιώσεων - πιστοποιητικών για τον καθορισμό αυτοψίας - χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Βήµα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
 
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
 
Βήµα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
 
Βήµα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση - πιστοποιητικό για τον καθορισμό αυτοψίας - χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών.
 
Σημειώσεις και επεξηγήσεις
Η αίτηση αυτή συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο όπου αναφέρει το αίτημά του ανάλογα (πχ καθορισμός αυτοψίας, χορήγηση αντιγράφων οικοδομικών αδειών κλπ)
Συνημμένα αρχεία: