Αθλητισμός

Euro 2024: Νίκη με ανατροπή για την Ουκρανία, 2-1 τη Σλοβακία

Euro 2024: Νίκη με ανατροπή για την Ουκρανία, 2-1 τη Σλοβακία Φωτογραφία: EPA/ CHRISTOPHER NEUNDORF
Οι Ουκρανοί μπήκαν στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στους «16» του Euro 2024.

Η Ουκρανία με ανατροπή πήρε τους πρώτους βαθμούς της στο Euro 2024 και μπήκε στο «παιχνίδι» της πρόκρισης στους «16», επικρατώντας της Σλοβακίας με 2-1.

Στην αναμέτρηση που έγινε στο Ντίσελντορφ, για τη δεύτερη αγωνιστικού του 5ου ομίλου, οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό, με την κεφαλιά του Σραντς. Μετά το γκολ οι Ουκρανοί- που ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα (3-0), «συνήλθαν».

Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσαν τους Σλοβάκους, με αποτέλεσμα να φτάσουν όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και στην ανατροπή. Στο 54ο λεπτό ο Σαπαρένκο έκανε το 1-1 με αριστερό πλασέ. Στο 80ο λεπτό ολοκληρώθηκε η ανατροπή, όταν ο Γιάρεμτσουκ, έπειτα από σέντρα του Σαπαρένκο, με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο (67΄ Όμπερτ), Κούκτσκα, Ντούντα (60΄ Μπένες), Λομπότκα, Σραντς (86΄ Σάουερ), Χάρασλιν (67΄ Σουσλόφ), Μπόζενικ (60΄ Στρέλετς)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Σουντάκοβ, Μπράζκο (85΄ Σίντορτσουκ), Γιαρμολένκο (67΄ Ζούμπκοφ), Μούντρικ (85΄ Μαλινόβσκι), Ντόβμπικ (67΄ Γιάρεμτσουκ)