Αθλητισμός

Ο Αντετοκούνμπο στους κορυφαίους του 21ου αιώνα - Η λίστα του ESPN που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Αντετοκούνμπο στους κορυφαίους του 21ου αιώνα - Η λίστα του ESPN που προκαλεί αντιδράσεις Φωτογραφία: SOOC/ ANDREAS PAPAKONSTANTINOU
Στη θέση 42 της λίστας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το ESPN.

Το αμερικανικό δίκτυο δημοσίευσε τη λίστα με τους 100 καλύτερους επαγγελματίες αθλητές από το 2000. Σε αυτή, ο «Greek Freak» βρίσκεται στη 42η θέση.

«Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα, που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, το 2013, ήταν αδύνατο να προβλεφθεί πώς η άφιξή του θα άλλαζε την πορεία του franchise την επόμενη δεκαετία», αναφέρει το ESPN.

Ο Αντετοκούνμπο «μεταμορφώθηκε από ένας άγνωστος αλλά υποσχόμενος, σε έναν από τους πιο κυρίαρχος power forwards της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Για αυτή τη λίστα, το ESPN συγκέντρωσε περισσότερες από 70.000 ψήφους συνεργατών του για τους κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα σηκώνει πολλές συζητήσεις, όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιες λίστες. Εξάλλου, παραδοσιακά είναι δύσκολο να συγκριθούν για παράδειγμα τα επιτεύγματα ποδοσφαιριστών και μπασκετμπολιστών με τις φορές που ανέβηκαν στο βάθρο Ολυμπιονίκες του στίβου ή της κολύμβησης.

Έτσι, στην κορυφή της λίστας του ESPN βρίσκεται ο Μάικλ Φελπς των 28 Ολυμπιακών μεταλλίων- από τα οποία τα 23 ήταν χρυσά. Όταν το 2008 στο Πεκίνο ανέβηκε οχτώ φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πέρασε στην ιστορία ως ο αθλητής που κατέκτησε τα περισσότερα χρυσά σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων.

Όμως, μεταξύ άλλων ξενίζει το γεγονός ότι ο Γιουσέιν Μπολτ που έγραψε ιστορία στα σπριντ, πετυχαίνοντας εξωπραγματικά παγκόσμια ρεκόρ και κατέκτησε οχτώ Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια βρίσκεται μόλις στην ένατη θέση. Μάλιστα, ψηλότερα από το φαινόμενο από την Τζαμάικα- τον μόνο σπρίντερ που έχει κάνει το νταμπλ σε 100 μ. Και 200 μ. Σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς αγώνες, είναι αθλητές όπως ο Τομ Μπρέιντι και ο Τάιγκερ Γουντς.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μάικλ Φελπς, είναι η Σερένα Γουίλιαμς και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι.

Οι 20 κορυφαίοι αθλητές του 21ου αιώνα σύμφωνα με το ESPN

1. Μάικλ Φελπς, κολύμβησης
2. Σερένα Γουίλιαμς, τένις
3. Λιονέλ Μέσι, ποδόσφαιρο
4. ΛεΜπρόν Τζέιμς, μπάσκετ
5. Τομ Μπρέιντι, αμερικανικό ποδόσφαιρο
6. Ρότζερ Φέντερερ, τένις
7. Σιμόν Μπάιλς, ενόργανη γυμναστική
8. Τάιγκερ Γουντς, γκολφ
9. Γιουσέιν Μπολτ, στίβος
10. Κόμπι Μπράιαντ, μπάσκετ
11. Νόβακ Τζόκοβιτς, τένις
12. Ραφαέλ Ναδάλ, τένις
13. Κριστιάνο Ρονάλντο, ποδόσφαιρο
14. Στεφ Κάρι, μπάσκετ
15. Κέιτι Λεντέκι, κολύμβηση
16. Τιμ Ντάνκαν, μπάσκετ
17. Σακίλ Ο’Νιλ, μπάσκετ
18. Πάτρικ Μαχόμς, αμερικανικό ποδόσφαιρο
19. Λιούις Χάμιλτον, F1
20. Άαρον Ντόναλντ, αμερικανικό ποδόσφαιρο