Αθλητισμός

Τι ώρα αγωνίζεται ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα

Τι ώρα αγωνίζεται ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα Φωτογραφία: Eurokinissi
Μετά το «ζέσταμα» στους προκριματικούς, ο 27χρονος κωπηλάτης και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, αγωνίζεται σήμερα στα προημιτελικά.

Η ελληνική αποστολή ρίχνεται σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου «στη μάχη» των Ολυμπιακών, με πρώτο τον Στέφανο Ντούσκο ο οποίος αγωνίζεται στις 11:30 στα προημιτελικά του σκιφ στη κωπηλασία. Στόχος του είναι να τερματίσει στην πρώτη τριάδα της σειράς του και να περάσει στα ημιτελικά.

Στο σημερινό αγώνα θα έχουμε τέσσερις σειρές των έξι αθλητών, οι τρεις πρώτοι (σύνολο 12) συνεχίζουν στις δύο ημιτελικές σειρές Α/Β και οι άλλοι πάνε στις ημιτελικές σειρές C/D, για τις θέσεις 13-24.

Στα ημιτελικές σειρές Α/Β οι 12 αθλητές θα αγωνιστούν σε δύο σειρές, οι τρεις ταχύτεροι θα πάνε στον τελικό Α (θέσεις 1-6) και οι υπόλοιποι στον τελικό Β (θέσεις 7-12).

Στην 3η σειρά των προημιτελικών εκτός από τον Ντούσκο, υπάρχουν δύο επίσης σπουδαία ονόματα.

Πρόκειται για τον Ολλανδό Σίμον φαν Ντορπ - φετινό νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή το 2023 στο Βελιγράδι - και τον Κροάτη Νταμίρ Μάρτιν, που έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ στο τελικό του Τόκιο το 2021 τερμάτισε στην 3η θέση.

Στη σειρά του θα συμμετέχουν επίσης ο Ούγγρος Παλ Πετερβάρι, ο Κουβανός Ρέιντι Μπλάνκο και ο Σλοβένος Ιβάν Σβέγκελι.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 7:01.79, ενώ πρώτος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός Τόμας Μάκιντος.