Αθλητισμός

Μεγάλη πρόκριση στους 8 για την Εθνική Πόλο

Μεγάλη πρόκριση στους 8 για την Εθνική Πόλο
Η Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών επικράτησε των ΗΠΑ με σκορ 13-11 και εξασφάλισε τη θέση της στην οκτάδα!

Μόνο τυπικό είναι πλεόν το ζήτημα της συμμετοχής της εθνικής μας ομάδας πόλο στα «νοκ άουτ» έπειτα από τη μεγάλη νίκη έναντι των ΗΠΑ.

Αν και η  εθνική μας ομάδα αδράνησε αμυντικά στις πρώτες επιθέσεις των Αμερικανών, άμεσα έδειξε το καλό της πρόσωπο και πέτυχαν τρία συνεχόμενα γκολ, με αποτέλεσμα να προσπεράσει με 4-2. Όμως, το πρώτο οκτάλεπτο δεν έκλεισε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον τερματοφύλακα των ΗΠΑ να σκοράρει από ένα τέρμα στο άλλο στην εκπνοή και να ισοφαρίζει σε 4-4 - και μάλιστα με... αδιανόητο τρόπο.

Διαφορετικά ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο: Νικολαΐδης και Παπανικολάου πέτυχαν δύο συνεχόμενα τέρματα για το 6-4, πριν μειώσει ο Ίρβινγκ. Το ημίχρονο τελείωσε με οριακό προβάδισμα (7-6) και την Εθνική να έχει τον πρώτο λόγο.

Οι ΗΠΑ μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και βρέθηκαν μπροστά (8-7) με δύο συνεχόμενα τέρματα. Από εκείνο το σημείο όμως, τα πράγματα άλλαξαν, διότι οι παίκτες του Βλάχου πήραν μπρος. Ο Φουντούλης ισοφάρισε αρχικά, ενώ ο Αργυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα (10-9) στη συνέχεια, πριν ο αρχηγός κλείσει τα 24′ με νέο τέρμα. Το τελευταίο οκτάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί με τελικό σκορ 13-11.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11