Αθλητισμός

Η Κατερίνα Στεφανίδη «δίκασε» την World Atheltics για τις 20 αθλήτριες στον τελικό

Η Κατερίνα Στεφανίδη «δίκασε» την World Atheltics για τις 20 αθλήτριες στον τελικό
Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διπλή ελληνική παρουσία στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Αριάδνη Αδαμοπούλου να προκρίνονται στον τελικό όπου θα αγωνιστούν 20 αθλήτριες.

Η Στεφανίδη πέρασε από το πρώτο προκριματικό γκρουπ με επίδοση 4.55 μέτρων, ενώ η Αδαμοπούλου από το δεύτερο, με επίδοση 4.40 μέτρων.

Γιατί προέκυψε 20αδα στον τελικό του επί κοντώ

Όπως αναφέρεται στη σελίδα των Αγώνων την πρόκριση για τον τελικό θα έπαιρναν οι αθλήτριες που θα έπιαναν το όριο πρόκρισης (είχε οριστεί στα 4.70) ή τουλάχιστον 12 αθλήτριες με την καλύτερη επίδοση.

Mόλις 11 αθλήτριες πέρασαν τα 4.55μ και έτσι η 12η και τελευταία θέση έπρεπε να καλυφθεί από τις επιλαχούσες. Εκεί όμως υπήρχε πολλαπλή ισοβαθμία και οι διοργανωτές τις συμπεριέλαβαν όλες με αποτέλεσμα να περάσει και η Αδαμόπουλου (η οποία πάντως ήταν η 12η).

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε δηλώσεις της μετά τη πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ γυναικών «δίκασε» την World Atheltics για την πρόκριση 20 γυναικών στον τελικό των Ολυμπιακό Αγώνων του Παρισιού.

Αναλυτικά η 34χρονη αθλήτρια δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένη για την απόφαση των διοργανωτών: «Πήγαν όλα καλα. Πέρασαν και οι μισές κοπέλες στον τελικό οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Είναι ανήκουστο και απαράδεκτο. Για εμένα φταίει ξεκάθαρα η World Atheltics, η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, χωρίς να καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντό. Θα πρέπει να μπούμε πιο νωρις, θα είναι ουρά με 20 κοπέλες για να κάνουμε ζέσταμα. Μάλλον θα κάνουμε δύο δοκιμαστικά. Θα πρέπει, για να μην πάρει 5 ώρες ο αγώνας, να είναι πιο απότομα τα ύψη. Τέλος πάντων, δεν τα έχω σκεφτεί στο μυαλό μου. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι 20 κοπέλες στον τελικό».