Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Live η μάχη του Μίλτου Τεντόγλου στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Live η μάχη του Μίλτου Τεντόγλου στο Παρίσι Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ξεκίνησε ο τελικός του μήκους στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, o χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και παγκόσμιος πρωταθλητής, προκρίθηκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση στα 8,32μ στον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ο τελικός του μήκους με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Η έκτη προσπάθεια του Φουρλάνι μετά από μία λάθος προσγείωση μετρήθηκε στα 8,27μ. Χάλκινος ο Ιταλός. Ο Τζαμαϊκανός στην τελευταία του προσπάθεια  δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Καλή η προσπάθεια του Φουρλάνι στην πέμπτη του προσπάθεια αλλά όχι τόσο για να ανατρέψει τη σειρά. Στα 8,34μ το άλμα του. Ο Πίνοκ απάντησε με 8,24 και ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.31μ.

Ξανά άκυρο το άλμα του Ματία Φουρλάνι στην τέταρτη προσπάθειά του. O Πίνοκ συνεχίζει με ένα χαμηλό άλμα. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι ευχαριστημένος από την τέταρτη προσπάθειά του που μετρήθηκε στα 8,36μ. Παραμένει πρώτος.

Η τρίτη προσπάθεια του Ιταλού Ματία Φουρλάνι ήταν άκυρη και παραμένει στην τρίτη θέση με 8.25μ. Ο Τεντόγλου στην τρίτη προσπάθειά του έκανε 8,24μ. Ωστόσο παραμένει πρώτος με 8,48μ. και ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ δεύτερος με 8,36μ, ενώ στην τρίτη του προσπάθεια έκανε 7.99μ.

Η τρίτη προσπάθεια του Μϊλτου Τεντόγλου

Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έκανε ένα φανταστικό άλμα στα 8,25μ. O Ελβετός Εχάμερ μετά από μία άκυρη πρώτη προσπάθεια, πήδηξε στα 8,20μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε με το τέλειο άλμα, στα 8,48μ. Είναι η καλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλο αθλητή του μήκους στον κόσμο φέτος.

Το άλμα Τεντόγλου στα 8,48μ

Ο μεγάλος αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι πέταξε στο πρώτο του άλμα στα 8,34μ. Ο Έλληνας αθλητής απάντησε με ένα άλμα στα 8,27μ. Ο Πίνοκ απάντησε με 8.36μ.

Η πρώτη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου