Αθλητισμός

«Λύγισε» στους «8» ο Κουρουγκλίεβ: Πώς μπορεί να διεκδικήσει ακόμη το χάλκινο στην πάλη

«Λύγισε» στους «8» ο Κουρουγκλίεβ: Πώς μπορεί να διεκδικήσει ακόμη το χάλκινο στην πάλη
Ο Νταουρέν Κουρουκλίεβ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στους «8»: Ο Έλληνας παλαιστής ηττήθηκε με 9-4 από τον Χασάν Γιαζντανιχαράτι αλλά διεκδικεί ακόμη το χάλκινο μετάλλιο

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ μπήκε εξαρχής ως αουτσάιντερ στους «8», καθώς ο Ιρανός αντίπαλός του έχει αναδειχθεί έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Τα έδωσε όλα ωστόσο αποκλείστηκε πριν τα ημιτελικά της Ολυμπιάδας του Παρισιού, στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης ανδρών.

Στην επόμενη φάση ο Χασάν Γιαζντανιχαράτι θα αντιμετωπίσει τον Μάιλς Αμίν από το Σαν Μαρίνο. Εφόσον κερδίσει, τότε ο Κουρουγκλίεβ θα μπορέσει αύριο να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ και να διεκδικήσει το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια!

Πώς κύλησε η αναμέτρηση 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης προηγήθηκε με 4-1 νωρίς στην αναμέτρηση, όμως ο Γιαζντανιχαράτι κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή και να περάσει μπροστά στο σκορ με 6-4, πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Στη συνέχεια όμως δυστυχώς δεν είχε απάντηση απέναντι στον Ιρανό, ο οποίος πήρε τη νίκη με 9-4 και μαζί την πρόκριση στους «4».