Ελλάδα

Αντικαθιστούν τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ

Αντικαθιστούν τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ
Με σήμα του ΓΕΝ Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Ο κυβερνήτης έτσι κι αλλιώς αναμένονταν να αλλάξει πολύ σύντομα αφού είχε ήδη συμπληρώσει τον χρόνο υπηρεσίας του στη κανονιοφόρο.Ωστόσο, η απόφαση για τη σύντομη αντικατάστασή του εντάσσεται είναι στο γενικότερο κλίμα των “χαμηλών τόνων” που τηρεί και το Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΘΑ για το επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου με το τουρκικο εμπορικό.

Το χρονικό του επεισοδίου
Χθες στις 4 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο Αιγαίο όταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο «Αρματωλός» που έκανε περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης. Το πλήρωμα της κανονιοφόρου έκανε σινιάλο προς το τουρκικό, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση.

Λίγο αργότερα το Karmate έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου. Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου

Κανένας από το πλήρωμα της κανονιοφόρου δεν έπαθε τίποτα και το σκάφος δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά όπως φαίνεται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων, με βάση το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.

NETWORK