Ελλάδα

Ήπειρος: Ολονύχτιες αστυνομικές έρευνες για την αιματηρή συμπλοκή - Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία

photo: epirustv photo: epirustv
Ολονύχτιες οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή της Βήσσανης έπειτα από τη χθεσινή συμπλοκή αστυνομικών με εγκληματική ομάδα που αποπειράθηκε να περάσει στη χώρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Όλα έγιναν στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης σε εξαιρετικά δύσβατη και δασώδη περιοχή σε κοντινή απόσταση από το χωριό , όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και αμυδρά στο άνω μέρος του χεριού του ένας αστυνομικός .

Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news κάτοικος του χωριού και ιδιοκτήτης καφενείου στην κεντρική πλατεία λίγη ώρα μετά το συμβάν είδαν στον οικισμό να συγκεντρώνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ανάμεσά τους και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σκούμας ,χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν αρχικά τι ακριβώς είχε συμβεί .

Κάποιοι ωστόσο κάτοικοι, όπως μαθεύτηκε αργότερα ,άκουσαν τους πυροβολισμούς χωρίς όμως και εκείνοι να γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

ipeiros2

"Τα σύνορα με την Αλβανία από εδώ είναι περίπου 3-4 ώρες .Παλιότερα ο τόπος μας αποτελούσε πέρασμα για τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών αλλά τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό είχε εκλείψει.Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πρωτοφανές και έχει αναστατώσει και προβληματίσει όλο το χωριό .Εδώ ζούμε 120 περίπου άτομα με τους περισσότερους να είναι ηλικιωμένοι.

Οι κάτοικοι όπως καταλαβαίνετε έχουν φοβηθεί αφού αυτό που έγινε αποδεικνύει πως οι διακινητές προκειμένου να περάσουν τα ναρκωτικά στη χώρα μας είναι πραγματικά αδίστακτοι",είπε μιλώντας στο epirus-tv-news ο ιδιοκτήτης του καφενείου,με τους θαμώνες που βρίσκονταν έως αργά χθες το βράδυ στο κατάστημα να εκφράζουν και εκείνοι την ίδια άποψη.

ipeiros3

Σημειώνεται ότι στο χώρο που σημειώθηκε η συμπλοκή βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και 6 σάκοι με ποσότητα ναρκωτικών βάρους ,σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 100-130 kg ,τα οποία μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Η σορός του 39χρονου Αλβανού παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 21.00 περίπου χθες βράδυ και διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "απλώθηκαν" στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος ,ενώ αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών και στο κέντρο χωριού .

Οι έρευνες της αστυνομίας τόσο για τον ακριβή αριθμό των μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη ,ενώ η περιοχή σαρώνεται και από θερμικές κάμερες.

Πηγή: epirustv