Ελλάδα

Υπηρεσία 112: Έτσι είναι τα δοκιμαστικά SMS που εστάλησαν στη Σύρο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη Σύρο η πρώτη δοκιμή της υπηρεσίας 112. Η δοκιμή του Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσεων πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη, και με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Έγινε αποστολή SMS της στη Σύρο, τα οποία και είχαν την παρακάτω μορφή.

«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 31/07/2019 12:00 ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε τονίσει ότι «η πλήρης αξιοποίηση της δυνατότητας ενημέρωσης, προειδοποίησης και παροχής οδηγιών προς το κοινό σε πραγματικό χρόνο μέσω του 112 αποτελεί, απόλυτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης. Η ενεργοποίηση του 112 εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και της θωράκισής της έναντι των φυσικών καταστροφών».

kinito436 1

Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός, στις 10 Ιουλίου, είχε ζητήσει να τεθεί σε εφαρμογή η ενδιάμεση λύση προειδοποίησης (αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων - SMS), μέχρι την ολοκλήρωση του έργου 112 που αναμένεται στο τέλος του 2019.

Για την ενδιάμεση αυτή λύση συνεργάστηκαν ομάδες εργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, «από 10 Αυγούστου, η ΓΓΠΠ, ακριβώς ένα μήνα μετά την οδηγία του πρωθυπουργού, είναι έτοιμη να υποστηρίξει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα πιλοτικά την ενδιάμεση εφαρμογή του συστήματος 112 μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου. Κατά το ενδιάμεσο, μεταβατικό αυτό στάδιο, θα είναι πλέον δυνατή η πιλοτική αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων- SMS σε όλους όσοι βρίσκονται σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, προκειμένου να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή».

NETWORK