Ελλάδα

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» εγκαινιάζει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» εγκαινιάζει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση απόδοσης του έργου έργου «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια ψηφιακή αναβίωση της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Το έργο θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται οτι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε «Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα» από τα οποία 10 εκ. ευρώ

– 10 εκατ. ευρώ αφορούν σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και έργων αποτροπής βλαβών και επικινδυνότητας της περιοχής εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού και