Ελλάδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

eurokinissi eurokinissi
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει χτυπήσει μεγάλο μέρος της χώρας προκαλώντας αρκετά προβλήματα μέχρι στιγμής. Αρκετά είναι τα σχολεία σε όλη τη χώρα που δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο «Διομήδης».

Ευρυτανία

Ο Δήμος Καρπενησίου αξιολογώντας τις καιρικές συνθήκες, τις προγνώσεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνυπολογίζοντας την επικινδυνότητα στη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών αποφασίζει το κλείσιμο των σχολείων για την Τετάρτη 12/1/22. Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου. Οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Πήλιο, μετά από σχετικά απόφαση του δημάρχου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συχνών διακοπών ρεύματος. Τα μαθήματα μπορούν να διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, μετά από σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Δημοτική Κοινότητα Οιχαλίας

Προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη, λόγω διακοπής ρεύματος.

Τρίκαλα

Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Μαράβα Κωνσταντίνου, κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Ελάτης και των Στουρναραίϊκων στον Δήμο Πύλης.

Καρδίτσα

Με απόφαση του Δημάρχου Αργιθέας κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας, εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρή χιονόπτωση και παγετός). Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης στην έδρα του δήμου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή οι δημότες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα για θέματα που τους αφορούν,

Λάρισα

Δήμος Τεμπών
Σε ανακοίνωση από το Δήμο Τεμπών αναφέρεται ότι, τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου (Παιδικών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων), εκτός του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Φαρσάλων
Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων.

Δήμος Αγιάς
Κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, και ο Παιδικός Σταθμός, στο Δήμο Αγιάς, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν και αύριο στην περιοχή.

Σαμοθράκη

Κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος λόγω της κακοκαιρίας Διομήδης που επικρατεί στο νησί.

Φλώρινα

Την διακοπή των μαθημάτων των πάσης φύσεως σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από την Τετάρτη 12-01-2022 έως και την Παρασκευή 14-01-2022, αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Στ. Βόσδου, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητα ο σεισμός της 9ης Ιανουαρίου 2022 και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Φθιώτιδα

Στον Δήμο Δομοκού, όπου υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών.

Μία ώρα αργότερα στα Γρεβενά

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη μία ώρα αργότερα.

NETWORK