Ελλάδα

Ενώπιον του ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένταση και ύβρεις από το συγκεντρωμένο πλήθος (βίντεο)

Ενώπιον του ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένταση και ύβρεις από το συγκεντρωμένο πλήθος (βίντεο)
Στην Ευελπίδων έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας

«Θάνατος, δέκα φορές θάνατος» φώναζε ο κόσμος την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμπαινε στην σχολή Ευελπίδων συνοδεία δεκάδων αστυνομικών.

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε, πριν από λίγο, η 33χρονη μητέρα με την κατηγορία της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση ει; βάρος της  9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας - η οποία κατέληξε την 29η  Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

WhatsApp Image 2022 04 04 at 12.00.50

Η κατηγορούμενη ανέφερε δια των δικηγόρων της, της μητέρας  και της αδελφής της,  ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα που της αποδίδεται, ενώ, στη διάρκεια της κράτησης της στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, παρέμεινε σιωπή μελετώντας τα στοιχεία της δικογραφίας.    

Το ζητούμενο για τη δικαστική αρχή, στην κατοχή της  οποίας περιήλθαν νεότερα ευρήματα από την ιατροδικαστική  υπηρεσία, από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ αλλά και από καταθέσεις,  είναι να «προετοιμάσει» το έδαφος για τις επόμενες ενέργειες, καθώς παραμένουν αδιερεύνητες οι συνθήκες θανάτου των δύο άλλων παιδιών της  οικογένειας Δασκαλάκη, της  Μαλένας  (13/4/2019) και της Ίριδας  (31/3/2021).

Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες προσώπου ή προσώπων που γνώριζαν ή συνέργησαν στη  διάπραξη του εγκλήματος ή των εγκλημάτων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε λάβει την Παρασκευή προθεσμία, με την απολογία της να μεταφέρεται για σήμερα, Δευτέρα, στις 12:00.

Την κατηγορούμενη αναμένεται να συνοδεύσουν οι δύο δικηγόροι της, Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Σημειώνεται πως από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι έρευνες - μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία - και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ώρες να γίνει εκταφή της μικρής Τζωτζίνας.

Πάντως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αφού αποδείχτηκε ο μηχανισμός θανάτου στο τρίτο παιδί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες και οι άλλοι δύο θάνατοι να είναι εγκληματική ενέργεια».