Ελλάδα

Γιατρός για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν τυπική και ψυχρή...», τι είπε για την κεταμίνη

eurokinissi eurokinissi
Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σήμερα, Τρίτη 2/5, κατέθεσε στη δίκη μία από τις γιατρούς του παιδιού, η οποία περιέγραψε με λεπτομέρειες  τις μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση της γιατρού ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, αμφισβήτησε τις διαπιστώσεις Ράικου για την τοξικολογική εξέταση του αίματος της  Τζωρτζίνας και έκανε εκ νέου αίτημα για να πάρει τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να εξεταστούν από δικό τους πραγματογνώμονα.

Στράφηκε και κατά της νοσηλεύτριας, που εξετάστηκε την Παρασκευή, λέγοντας πως έχει ψευδορκήσει σε αρκετά σημεία. Ο κ. Κούγιας σημείωσε πως η νοσηλεύτρια απέκρυψε πως είναι συγγενής και στενή φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας πως θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της.

Η πρόεδρος διευκρίνισε πως η μάρτυρας την Παρασκευή είπε πως έχει συγγένεια με άλλους Δασκαλάκηδες, όχι με αυτό το σόι.

Στη συνέχεια η γιατρός περιέγραψε τι ακολούθησε μετά την ανακοπή του παιδιού και σημείωσε πως οι γιατροί ζήτησαν γονιδιακό έλεγχο μετά την ενημέρωση για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Παράλληλα, είπε ότι συμφώνησαν να μπει βηματοδότης και απινιδωτής, ενώ σημείωσε πως ο πατέρας έδειχνε πιο συναισθηματικός, ενώ η μητέρα πιο απαθής. «Η μητέρα ερχόταν κάθε μέρα, ήταν τυπική. Ο πατέρας χάιδευε το παιδί, έκλαιγε. Ήταν πιο ψυχρή, πιο απομακρυσμένη. Ο πατέρας ρωτούσε πιο πολλά πράγματα. Η μητέρα άκουγε με προσοχή».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για την κεταμίνη λέγοντας πως δίνεται σε μικρές επεμβάσεις για βέλτιστη καταστολή: «Δίνεται για μικρό χρονικό διάστημα και μεταβολίζεται πλήρως από το ήπαρ, και αποβάλλεται από τα ούρα».

Τέλος, σημείωσε πως παρενέργειες είναι οι σπασμοί, η αύξηση ενδοκρανιας πίεσης, ενώ στο αναπνευστικό κάνει άπνοια, λαρυγγόσπασμα και σιελόρροια.

Κόντρα για το αν έβλεπε η Τζωρτζίνα - Η οργή Δασκαλάκη και η απάντηση Κούγια

Ο κ. Δασκαλάκης, εμφανίστηκε οργισμένος για όσα ακούγονται για την Τζωρτζίνα, με τα «πυρά» του να στρέφονται και κατά της εν διαστάσει συζύγου του που «επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στο σενάριο από την υπεράσπιση ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και ότι είχε νοητική υστέρηση. Όπως είπε ο πελάτης του, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εξοργισμένος: 

«Είναι ξεκάθαρος. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη. Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα και μάλιστα μου ζήτησε να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου, σημείωσε, πως το ότι το παιδί δεν έβλεπε το είπε στην κατάθεσή της η εντατικολόγος, και κάλεσε τον κ. Γεωργακόπουλο, να διαβάζει τη δικογραφία και να μην λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του Δασκαλάκη.

«Το παιδί δεν έβλεπε, τα έχει πει στην κατάθεσή της η κ. Παπαθεοδωροπούλου από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος έχει γίνει εκπρόσωπος τύπου του κ. Δασκαλακη; Το καταθέτει η κ. Παπαθεοδωροπούλου και εκεί το βρήκα εγώ διαβάζοντας την κατάθεση, γιατί ο δικηγόρος πρέπει να διαβάζει την δικογραφία. Το λέει η κυρία εντατικολόγος. Η κ. Παπαθεοδωροπούλου ρητώς το λέει: “Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι δεν έβλεπε καθόλου, μετά νομίζουμε ότι κάτι μπορεί να βλέπει”», είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τόσο κ. Δασκαλάκης όσο και η κατηγορουμένη, δεν είχαν τη σαφή κλινική εικόνα του παιδιού, «καθώς έμπαιναν στη ΜΕΘ για ελάχιστα δευτερόλεπτα». Ο ίδιος επανέλαβε πως ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη έπρεπε να διαβάσει τη δικογραφία και την κατάθεση της εντατικολόγου, ενώ έκανε λόγο και για συμμορία γιατρών.