Ελλάδα

Ένα τεράστιο νεκροταφείο, χιλιάδες πτώματα ζώων παραμένουν στους δρόμους της Θεσσαλίας

Ένα τεράστιο νεκροταφείο, χιλιάδες πτώματα ζώων παραμένουν στους δρόμους της Θεσσαλίας Φωτογραφία: YOUTUBE
Χιλιάδες ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία. Οι απώλειες είναι ανυπολόγιστες ενώ έμφαση δίνεται τώρα στην περισυλλογή των πτωμάτων και στους υγειονομικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Καρδίτσας επιχειρούν 13 οχήματα για την περισυλλογή 1.500 χοίρων και 1.150 προβάτων. Στην Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρείται η περισυλλογή 1.000 προβάτων σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, καθώς και βοοειδών, όπου καταστεί εφικτό.

Με καρότσες και φορτηγά οι άνθρωποι στοιβάζουν τα νεκρά ζώα για να τα απομακρύνουν από τα λιμνάζοντα νερά και τις στάνες. Τα λιγοστά ζώα που έμειναν ζωντανά κινδυνεύουν κι αυτά, καθώς παραμένουν δίπλα στα κουφάρια των νεκρών ζώων.

Στο βίντεο της Golden Movies φαίνεται τα ζωντανά ζώα να παραμένουν αβοήθητα δίπλα στα νεκρά, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο για να σωθούν ή για να απομακρυνθούν όσα πνίγηκαν.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η περισυλλογή των νεκρών ζώων. Μόνο στην περιοχή του Παλαμά εκτιμάται ότι είναι 5.000 τα νεκρά ζώα. Θα πρέπει τουλάχιστον να συγκεντρωθούν και να καούν το συντομότερο, όπως λένε οι άνθρωποι, γιατί αποτελεί μία υγειονομική βόμβα.

{https://www.youtube.com/watch?v=z_8NNfG17ps&t=4s}