Ελλάδα

Δεν είχε αυτοκίνητο ο 68χρονος δολοφόνος στον Πειραιά και τσακωνόταν διαρκώς για το πάρκινγκ

Δεν είχε αυτοκίνητο ο 68χρονος δολοφόνος στον Πειραιά και τσακωνόταν διαρκώς για το πάρκινγκ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Προθεσμία έλαβε από τον Εισαγγελέα για να απολογηθεί ο 68χρονος που δολοφόνησε τον 39χρονο εργαζόμενο σε πάρκινγκ στο κέντρο του Πειραιά.

Ένας 68χρονος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό αργότερα από μαρτυρίες περιοίκων είχε συχνούς διαπληκτισμούς τόσο με εργαζόμενους στο πάρκινγκ όσο και με άλλους γείτονες για τις θέσεις παρκαρίσματος, σκότωσε εν ψυχρώ έναν 39χρονο.

Σύμφωνα με κατοίκους στη γειτονιά, ο 68χρονος δεν είχε αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, διαρκώς ήταν σε προστριβή με περιοίκους για το παρκάρισμα και μάλιστα από διάφορους διαπληκτισμούς είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

«Επιτέλους τον έφαγα τον π...»

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ασήμαντη αφορμή, με τον δράστη και το θύμα να γνωρίζονται από καιρό. Σύμφωνα με μάρτυρες είχαν συχνά διαπληκτισμούς. Ο 68χρονος δράστης φέρεται να είχε πρόβλημα με τον θόρυβο από τη λειτουργία του πάρκινγκ.

Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε στο πάρκινγκ με καραμπίνα και πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον δυο φορές, πετυχαίνοντάς τον στο πρόσωπο και στη πλάτη. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά την πράξη του φώναζε «επιτέλους τον έφαγα τον π...».

Ο 68χρονος, μετά από την δολοφονία πήγε στο σπίτι του, σε κοντινή πολυκατοικία, όπου και συνελήφθη λίγη ώρα μετά. Το θύμα μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου και κατέληξε. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Το Dnews συνειδητά και σεβόμενο τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αποφάσισε να ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ το πολύ σκληρό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης ενός ανθρώπου με πυροβολισμούς εξ επαφής.

Ως μέσο ενημέρωσης που αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης, το Dnews αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αναπαραγωγή του βίντεο με τις απεχθείς εικόνες από τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα των θανάσιμων πυροβολισμών του 68χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Κυρίως, όμως, το Dnews δείχνει σεβασμό και προστατεύει τα παιδιά και τους οικείους του 39χρονου για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της προβολής του αποτρόπαιου εγκλήματος.