Ελλάδα

Έφηβοι δίνουν ραντεβού για άγριο ξύλο με βαρύ οπλισμό - Νέο περιστατικό στη Νέα Ερυθραία

Έφηβοι δίνουν ραντεβού για άγριο ξύλο με βαρύ οπλισμό - Νέο περιστατικό στη Νέα Ερυθραία Φωτογραφία: mega
Μια ακόμα αιματηρή συμπλοκή έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία με στειλιάρια, μαχαίρια, ακόμη και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο νεαρών.

Έφηβοι, ακόμα και μαθητές γυμνασίου, εφοδιασμένοι με κάθε είδους δολοφονικό μέσο, κλείνουν ραντεβού με μοναδικό σκοπό να λύσουν με βία τις διαφορές τους. 

Ένα τέτοιο ραντεβού έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου δύο ομάδες με ανήλικα και νεαρά αγόρια στην Νέα Ερυθραία.

Η συμπλοκή ήταν άγρια, καθώς είχαν μαζί τους μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, μαχαίρι, στειλιάρια, σφυρί και μια λαβή βαριοπούλας.

Μάλιστα, ήταν καλά οργανωμένοι και ήθελαν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους καθώς στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν επίσης γάντια και full face.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε σώμα και κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

«Έχω ακούσει διάφορα να καίνε μηχανάκια, ψειρίσματα, ομάδες από διάφορες περιοχές αντιπαλότητες. Μερικές φορές βγαίνουνε και αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον, ποια περιοχή είναι καλύτερη και διάφορα», ανέφερε ένας κάτοικος.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο και έναν 22χρονο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε έναν χρόνο η νεανική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, έχει σημειώσει αύξηση 41%.