Ελλάδα

Επεισόδια με ρίψη χημικών έξω από το ΑΤ Ζωγράφου ύστερα από την έξωση της Ιωάννας Κολοβού

Επεισόδια με ρίψη χημικών έξω από το ΑΤ Ζωγράφου ύστερα από την έξωση της Ιωάννας Κολοβού Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πριν από λίγο, υπήρξε ένταση με ρίψη χημικών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, καθώς η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού προσήχθη μετά από έξωση από το σπίτι της στην περιοχή.

Η προσαγωγή της μετατράπηκε σε σύλληψη, και έξω από το τμήμα υπήρξε εισροή κόσμου οι οποίοι φώναζαν συνθήματα προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Λίγο πριν τις 13:00, η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση για να απομακρυνθούν όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Όσο οι δυνάμεις τον ΜΑΤ προσπαθούσαν να «ανοίξουν» τον δρ΄΄ομο, όσοι βρισκόντουσαν εκεί άρχισαν να πετάνε χημικά προκαλώντας ένταση, ενώ είχε αρχίσει η μεταγωγή της Ιωάννας Κολοβού προς την Ευελπίδων.

Το συμβάν

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια αγωνίζεται να σώσει το σπίτι της - που έχει βγει στο «σφυρί» για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα - καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να την απομακρύνει.

Τον Νοέμβριο είχαν και πάλι διαλύσει με ηλεκτρικό πριόνι την πόρτα, ωστόσο είχε διακοπεί εντέλει η διαδικασία έξωσης, καθώς στο σημείο είχαν βρεθεί πολίτες, αλλά και βουλευτές - από τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, από το ΜέΡΑ25 ο Κρίτωνας Αρσένης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης.

Αυτή τη φορά, όμως, ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει προβεί σε μήνυση κατά της γυναίκας, με αποτέλεσμα αυτή να έχει τώρα συλληφθεί.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε ότι έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με πριόνι, ενώ στο σημείο βρέθηκε και φορτηγό προκειμένου να μαζέψει τα πράγματα από το σπίτι.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε», ανέφεραν πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο σε ένδειξη αλληλεγγύης. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Τους πήραν με τις παντόφλες. Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν, ανέφερε χαρακτηριστικά «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Το βίντεο από την άγρια σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού