Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η «καταδίκη» από την εισαγγελέα και η «κεταμίνη από τα χέρια της»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η «καταδίκη» από την εισαγγελέα και η «κεταμίνη από τα χέρια της»
Λίγες ώρες μετά τη 12ωρη αγόρευση της εισαγγελέως στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής 26/1, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην πρόταση της εισαγγελέως, τόνισε ότι πρόκειται για «ταπεινού επιστημονικού περιεχομένου πρόταση, επιπέδου πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών lifestyle».

«Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη», είπε ο Αλέξης Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια, είμαι 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Σχετικά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση», είπε και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα, ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια».

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια.

Εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί, θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί», είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος.

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε η εισαγγελέας, «το χέρι που έδωσε την κεταμίνη είναι της μητέρας της»

Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ζήτησε η εισαγγελέας.

«Την πραγματική ζωή, πολλές φορές την ξεπερνά το πιο ευφάνταστο σενάριο», είπε κλείνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της η εισαγγελεας καθηλώνοντας άπαντες με τα λόγια της.

«Το δύσκολο, το σκληρό είναι γιατί το έκανε το έγκλημα. Και αν αναλογιστεί κανεις την αιτία είναι για να τρελαθεί. Ένα διαρκές βασανιστήριο του παιδιού από την ίδια του τη μανα.

Αν μπορεί κάποιος να την αποκαλεί μανα, δε θα το κρίνω εγώ αυτό. Μια ατυχία είχε στη ζωή να έχει μανα την κατηγορούμενη», ξέσπασε η εισαγγελική λειτουργός, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για την κατηγορούμενη παιδοκτόνο.

Η κατηγορούμενη φανερά εκνευρισμένη έβρισε χαμηλόφωνα την εισαγγελική λειτουργό και αποχώρησε από την αίθουσα.

Το χέρι της οδήγησε στο θάνατο την Τζωρτζίνα

Πεπεισμένη απόλυτα για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η εισαγγελεας δήλωσε ότι «η άτυχη Τζωρτζίνα έγινε εργαλείο στα χέρια της, για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη» και διερωτήθηκε αν το παιδί της ήταν «βαλίτσα» και «αντικείμενο στα χέρια της, ανάλογα με τις διαθέσεις της».

Στο βαρύ ράπισμα της εισαγγελικής λειτουργού, η κατηγορούμενη παρακολούθησε χωρίς καμία αντίδραση στα εισαγγελικά «πυρά». Την ψυχή του παιδιού τη φρόντισε ποτε; Ασχολήθηκε ποτέ με την τετραπληγία του παιδιού; Είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ θυμωμένη που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη νοσηλεία του παιδιού της», ξέσπασε η εισαγγελεας και είπε με βεβαιότητα ότι «όταν είχε πρόβλημα με τον σύζυγό της αποξενώνει το παιδί της από τον πατέρα της και το χρησιμοποιούσε όπως την εξυπηρετούσε».

«Ακόμα και στην απολογία της το μυαλό της είναι να θίξει τον κ Δασκαλακη», είπε σε έντονο ύφος η κ. Σπυριδωνιδου, στοιχειοθετώντας την εμμονή που είχε αναπτύξει η κατηγορούμενη για τον πρώην σύζυγό της.

«Δεν υπάρχει μανα που να μην ψυχορραγεί όταν χάνει τα παιδιά του»

Συγκλονίζοντας όλους στο ακροατήριο, η εισαγγελεας, μίλησε για απύθμενη απάθεια της Ρούλας Πισπιριγκου σε ένα δράμα που και ο πιο αδιάφορος θα «έσπαγε».

«Είναι δυνατόν όταν βλέπει αυτό το ψυχακι να κάνει ένα βήμα προς τη ζωή και να μη συγκινείται; Δεν υπάρχει μανα που να βλέπει το παιδί να ψυχορραγεί και να μην κλάψει. Δε θέλω να θυμηθώ όλες τις μάνες σύμβολο. Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομα. Που έχει δει αξιοπρέπεια και αυτοσυγκράτηση η κατηγορούμενη; Εδώ μέσα γιατί έκλαιγε γιατί πίστευε ότι θα μας κάνει να τη λυπηθούμε;

Μια μητέρα που πονά δε σκέφτεται περηφάνια ούτε θα χύσει πολλά δακρυα», είπε σε πολύ αυστηρό τόνο η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε: «Πώς να πονέσει, πως να εκφράσει το συναίσθημα όταν από το δικό σου χέρι έχει φύγει το παιδί σου. Αυτή του στέρησε το οξυγόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το χέρι της μάνας της ο θάνατος της Τζωρτζίνας

«Στο σύνολο τους τα πραγματικά περιστατικά οδηγούν δίχως άλλο το πως οδηγήθηκε στο θάνατο η Τζωρτζινα. Όντας ένα υγιέστατο παιδί οδηγείται αιφνίδια σε ανακοπή. Ο θάνατος δεν προήλθε από καμία άλλη ουσία παρά από την κεταμίνη που δόθηκε στο παιδί πριν την είσοδο των γιατρών στο δωμάτιο του παιδιού. 14.28 με 14.30 το παιδί μυδρια και σταματά να έχει σφύξεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα στο δωμάτιο είναι μόνο η κ. κατηγορούμενη. Έχει φυσιολογικό φλεβοκομβικο ρυθμό. Δημιουργεί ερωτηματικά γιατί επιλέγει να στείλει δεδομένα του απινιδωτή στο γιατρό της Τζωρτζίνας ενώ δε συμβαίνει κάτι ανησυχητικό. Δειχνει το ενδιαφέρον της, ότι είναι εκεί και παρακολουθει.

Γνωριζει ότι έχει τελειώσει η νοσηλεία της μικρής. Μέσα στο δωμάτιο δεν ήταν κανείς άλλος εκτός από την κατηγορούμενη, απο 14.00 έως 14.28. ποιος μπορεί να χορήγησε την κεταμίνη; Τον κρίσιμο χρονο που συμβαίνουν αυτά στη Τζωρτζίνα, στο δωμάτιο μαζί της βρίσκεται μόνο η κ. κατηγορούμενη.

Το χέρι που οδήγησε στο θάνατο τη Τζωρτζινα δεν είναι άλλο από της κυρίας κατηγορουμενης», είπε με βεβαιότητα η εισαγγελέας.

Εμμονή με το σύζυγό της

«Η κατηγορούμενη είπε για τον πατέρα του παιδιού της ότι ήταν στο τρίτο υπόγειο, μόνο που με αυτόν ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της ακόμη και όταν την απάτησε. Τον συγχώρησε. Έδωσε στο δικαστήριο λεπτομέρειες για τη ζωή του που δεν μας αφορούσαν.  Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Γιατί μας είπε λεπτομέρειες για το πότε έμενε έγκυος στην Ίριδα.

Μας είπε ότι έκανε την Ίριδα γιατί της το ζήταγε η Τζωρτζίνα. Για αυτό κάνουμε παιδιά; Την οποία Ίριδα στην απολογία της την έλεγε δεύτερη», προσέθεσε για την εμμονική συμπεριφορά της απέναντι στο Μάνο Δασκαλακη.

Την ενδιέφερε η δημοσιότητα

«Μιλούσε με δημοσιογράφους και όταν αντιστράφηκε ο οίκτος του κόσμου, δεν της άρεσε αυτό. Καθημερινή της απασχοληση με την αδερφή της ήταν τι παίζουν τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί είναι στην εντατική είναι θέμα ζωής και θανάτου και συνεχίζει να είναι στο Facebook και τα σοσιαλ μίντια. Το βράδυ που είναι νεκρό το παιδί της έχει το κουραγιο να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;», αναρωτήθηκε η κ. Σπυριδωνιδου συνεχίζοντας το σφυροκοπημα στη Ρούλα Πισπιριγκου.

«Πρόσαψε στον κ. Ηλιαδη ότι ασχολούταν μαζί της γιατί ήθελε να κερδίσει δημοσιότητα. Κάτι που για εκείνη είναι ιδιαίτερα σημαντικό δε σημαίνει ότι είναι και για τους άλλους. Είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα για το θάνατο του τελευταίου της παιδιού; Ότι απασχολούσε το μυαλό της με τους δημοσιογράφους;

Έτσι διαχειρίστηκε την απώλεια του παιδιού της τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο του παιδιού της. Γιατί τα λέει όλα αυτά; Και γιατί τα λέει τόσο άνετα και τόσο δημόσια; Μήπως η δημοσιότητα δεν την ενοχλούσε τόσο πολύ. Ενώ ήταν τόσο ανάποδα και τόσο άσχημα γιατί έμεινε έγκυος για Τετάρτη φορά; Και τόσο γρήγορα;» σχολίασε για το θέμα η εισαγγελική λειτουργός.