Ελλάδα

Kόλαφος η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος για την υπόθεση της 12χρονης και την προκλητική εισαγγελική πρόταση

Kόλαφος η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος για την υπόθεση της 12χρονης και την προκλητική εισαγγελική πρόταση
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις όπως διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού και την προκλητική εισαγγελική πρόταση να κηρυχθεί αθώος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης αλλά ένοχος για άλλα αδικήματα.

Όσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για μαστροπεία με θύμα την κόρη της, για διανομή υλικού πορνογραφίας αλλά και για εκβίαση της πρώην συζύγου του Μίχου. Ειδικά το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης ότι «ο Ηλίας Μίχος διευκόλυνε μεν τις ερωτικές συνευρέσεις της ανήλικη με τους “πελάτες”, χωρίς όμως ο ίδιος να αποκομίσει οικονομικό όφελος από αυτή του την συμπεριφορά» προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά, αν όχι οργή. Το κορίτσι έμενε για ώρες στο κατάστημα που διατηρούσε ο Μίχος στον Κολωνό, με τον ίδιο να έχει παραδεχτεί σε καταθέσεις του την συνεύρεσή του με το παιδί, υποστηρίζοντας πως ήταν «συναινετική» και πως ο ίδιος ήταν «ερωτευμένος» μαζί της!

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπόθεση της 12χρονης

Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση τουΚολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα. Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας.

Για το Δ.Σ. της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος-Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων

Εμμανουήλ Τσαλαμανιός