Ελλάδα

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε Λάρισα και Κω - Οι χειρισμοί της Αστυνομίας

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε Λάρισα και Κω - Οι χειρισμοί της Αστυνομίας Φωτογραφία: Pixabay
Σε μία περίπτωση, γυναίκα έπειτα από καταγγελία κατά του συζύγου της μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο

Μία 42χρονη αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και πήγε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας όπου κατήγγειλε ότι ο 60χρονος πρώην σύντροφός της, της τηλεφώνησε και την εξύβρισε. Επιπλέον περιέγραψε δύο περιπτώσεις όπου κατά το παρελθόν την χτύπησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε ασφαλές κατάλυμα και αποφάσισε να φιλοξενηθεί σε φιλικό της πρόσωπο. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Απειλούσε να βάλει φωτιά 

Επίσης στη Λάρισα, συνελήφθη ένας 38χρονος καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του άνοιξε μία φιάλη προπανίου μέσα στο δωμάτιό του και απειλούσε να βάλει φωτιά. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι χρήστης ναρκωτικών.

Γυναίκα στη Κω μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο

Στην Κω μία 47χρονη μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της που είναι στρατιωτικός την απείλησε λέγοντάς της τη φράση «θα δεις τι θα πάθεις», την τράβηξε από τα μαλλιά και την κλώτσησε ώστε να τη διώξει από το σπίτι τους. Οι αστυνομικοί αφού σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 44χρονου μετέφεραν με περιπολικό τη γυναίκα σε ασφαλή χώρο.