Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Όσα έγιναν στον αγώνα μπάσκετ των αστυνομικών στη μνήμη του - Παρούσα η οικογένεια

Δολοφονία Λυγγερίδη: Όσα έγιναν στον αγώνα μπάσκετ των αστυνομικών στη μνήμη του - Παρούσα η οικογένεια Φωτογραφία: INTIME
Η οικογένεια του Γιώργου Λυγγερίδη παρέστη το πρωί σε αγώνα μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού των ΜΑΤ που έγινε στου Παπάγου.

Στο κλειστό του Παπάγου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο προγραμματισμένος αγώνας μπάσκετ των αστυνομικών στη μνήμη του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο Θανάσης Λυγγερίδης, πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού πήρε το λόγο λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τους συναδέλφους του γιου του για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες.

lyggeridis mpasket 3 3e8d0

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, τους συνδικαλιστές, όλους εσάς, που βρίσκεστε εδώ για να τιμήσουμε το γιο μου, για να τιμήσουμε τον ήρωά μας. Ένα παιδί που έφυγε τόσο άδικα. Πολύ άδικα. Γίνεται ένας αγώνας σήμερα στη μνήμη του. Θα γίνεται κάθε χρόνο αυτός ο αγώνας. Θα παραμείνει αθάνατος ο Γιώργος, όλοι μαζί θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να τελειώνουμε με αυτό, να τελειώνουμε με αυτή τα βία.» 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν νιώθει ικανοποίηση για τις προφυλακίσεις ατόμων που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι ικανοποιημένος δεν θα είμαι ποτέ. Αλλά μία ανακούφιση ναι. Γιατί πρέπει να δικαιωθεί ο γιος μου. Πρέπει να δικαιωθεί ο γιος μου. Πρέπει να δικαιωθούν αυτά τα παιδιά που ματώνουν κάθε μέρα. Πρέπει να δικαιωθούν όλοι τους.» 

Ο συγκεκριμένος αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει στου Παπάγου καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τη Θύρα 13.