Ελλάδα

Καιρός: Η ανάρτηση Κολυδά για τη ζέστη τις επόμενες ημέρες - Πάνω από τους 36°C η θερμοκρασία

Καιρός: Η ανάρτηση Κολυδά για τη ζέστη τις επόμενες ημέρες - Πάνω από τους 36°C η θερμοκρασία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Έρχεται τετραήμερο με πολλή ζέστη και θερμοκρασίες άκρως καλοκαιρινές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του για το τι καιρό θα κάνει τα επόμενα 24ωρα.

Από την Κυριακή και μετά θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (5/6), επισημαίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

«Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές», γράφει στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες», σημειώνει.

Παράλληλα, ο Θοδωρής Κολυδάς παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες:

1. Σάββατο: 32-33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή: 32-34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα: 34-35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C

{https://x.com/KolydasT/status/1796133120623698263}

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για επόμενες πέντε ημέρες

Αύριο, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη θα φτάσει τους 29-30 βαθμούς, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31-32 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο. Μόνο το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους μπόρες.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32-33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27-29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.

Μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 32-34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29-31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Τη Δευτέρα από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει την ανοδική πορεία της, κυρίως στα νότια. Στα βόρεια ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει στους 32-34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34-35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Τέλος, την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.