Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη - Τι λένε οι μετεωρολόγοι (Χάρτες)

Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη - Τι λένε οι μετεωρολόγοι (Χάρτες) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Έως και την Πέμπτη θα συνεχιστεί η ζέστη επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς, για τον καιρό των επόμενων ημερών, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.

Η ζέστη είναι ήδη αισθητή, όμως η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα ψηλότερα τις επόμενες ημέρες και ο καιρός θα είναι κατάλληλος μόνο για την παραλία και βουτιές στη θάλασσα.

Κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά, επισημαίνει σε ανάρτηση στο Χ o Θοδωρής Κολυδάς.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς, την Κυριακή 33-35, τη Δευτέρα 34-36 και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37 βαθμούς Κελσίου», συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

{https://x.com/KolydasT/status/1796516540533084217}

Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με 40άρια

Σε ανάρτηση στα social media, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρθηκε στις περιοχές όπου το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

«Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη (4/6) και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη (6/6)», επισημαίνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, οι περιοχές όπου θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα φτάσει, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια:

  • Σάββατο: 31
  • Κυριακή: 33
  • Δευτέρα: 36
  • Τρίτη: 37-38

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0CNT1EZy5zWubLfr3DobV2ZfmQXFHwxrzDdTkyPe6zZbXpy6DLmzVkuHtezw9tw7rl}

Σάκης Αρναούτογλου: Σταδιακή και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας

Ο Σάκης Αρναούτογλου επίσης έκανε ανάρτηση για τη θερμοκρασία των επόμενων ημερών.

Από αύριο, Σάββατο, περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας, επισημαίνει.

Στον πίνακα που δημοσίευσε, παρουσιάζει τη μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτόν, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη.

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, την Αττική και την Κρήτη, μακριά από τη θάλασσα η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη. Στις ορεινότερες περιοχές (π.χ. 500-1.000 μ. υψόμετρο) η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερο. Επίσης, στα παραθαλάσσια και τα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη, αλλά με πιο αυξημένη σχετική υγρασία.

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙΡΟΣ

EMY: Πού θα φτάσει η θερμοκρασία σε κάθε περιοχή τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 32-33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως στα ορεινά.

Λίγο ψηλότερα θα φτάσει το θερμόμετρο την Κυριακή. Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα φτάσει στους 32-34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29-31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τη Δευτέρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32-34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34-35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30-33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ανέβει κι άλλο, κυρίως στα κεντρικά και νότια, όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΡΙΤΗ

Την Τετάρτη, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΜΠΤΗ

Η ΕΜΥ σημειώνει ότι οι χάρτες με τις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασίες είναι προϊόντα αριθμητικής πρόγνωσης και ενδέχεται να αποκλίνουν από την πρόγνωση της Υπηρεσίας.