Ελλάδα

Καιρός- Κολυδάς: Συννεφιά και σκόνη έπαιξαν ρόλο στη θερμοκρασία - Έρχεται διήμερο με 38άρια

Καιρός- Κολυδάς: Συννεφιά και σκόνη έπαιξαν ρόλο στη θερμοκρασία - Έρχεται διήμερο με 38άρια Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό σήμερα. Πού θα φτάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Η σκόνη και η συννεφιά δημιουργούν μεν ένα μουντό σκηνικό, αλλά έπαιξαν ρόλο στον σημερινό καιρό και κυρίως στο να μην σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι την Τρίτη και την Τετάρτη κατά τόπους το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Η συννεφιά και η σκόνη ανασταλτικός παράγοντας σήμερα για να σημειωθούν ευρέως πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη όμως κατά τόπους θα έχουμε 35 με 38 βαθμούς, την Πέμπτη 34 με 36°C και την Παρασκευή 32 με 34°C, με επικράτηση βοριάδων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο», αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

{https://x.com/KolydasT/status/1797593403955282220}

Ο καιρός αύριο: Κορυφώνεται το κύμα ζέστης, έως τους 37 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αττική

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Στα κεντρικά και τα νότια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Κατά τόπους το θερμόμετρο θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37-38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και τοπικά πιθανόν 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η πρόγνωση καιρού έως και το Σάββατο

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα βορειοανατολικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Όμως, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα νότια. Θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37-38 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στα δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή μπόρες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τέλος, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.