Ελλάδα

H καλύτερη οικογενειακή παραλία με ρηχά νερά στην Αττική

H καλύτερη οικογενειακή παραλία με ρηχά νερά στην Αττική Φωτογραφία: YOUTUBE/GREECE WITH MY CAMERA
Η ιδανική παραλία για μπάνιο με τα παιδιά εντός Αττικής σε γαλάζια νερά και παιχνίδι στην ακτή σας περιμένει στο Πόρτο Γερμενό.

Οι οικογενειακοί προορισμοί για βουτιές στην θάλασσα εντός Αττικής είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και η αλήθεια είναι ότι συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο. Μια από τις κορυφαίες ομολογουμένως επιλογές είναι η παραλία Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό σε απόσταση μόλις μιας ώρας και 30 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας.Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς εκτός από απλωμένη αμμουδιά έχει και ρηχά νερά. Θεωρείται δηλαδή ιδιαίτερα ασφαλής για παιχνίδι αλλά και κολύμπι.

Προσήλι: Η οικογενειακή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά

Την εμπιστεύονται με τα μάτια κλειστά οι οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς έχει ρηχά τιρκουάζ νερά που θυμίζουν έντονα εξωτικό προορισμό. Εκτός από τα ανοιχτόχρωμα καθάρια νερά και το λεπτό βοτσαλάκι στην ακτή, χαρίζει απλόχερα φανταστική σκιά χάρη στα αλμυρίκια που την περιτριγυρίζουν.

Ένας ακόμη λόγος που την επιλέγουν οι γονείς και ιδίως αυτοί με μικρά παιδιά το γεγονός ότι είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε βράχια, αποτελώντας έναν συμπαθητικό κολπίσκο που μένει ανέγγιχτος από τους βοριάδες και τις εναλλαγές των ανέμων. 

Με μια μικρή υποσημείωση όμως ότι η θερμοκρασία των νερών είναι κάπως χαμηλή οπότε καλό είναι να την επισκεφθείτε με τα πιτσιρίκια σας από τα μέσα Ιουλίου και έπεια αν θέλετε να είναι πιο ευχάριστη η εμπειρία των παιδιών στη θάλασσα.  Έχει εύκολη πρόσβαση, θα παρκάρετε εύκολα και θα απολαύσετε ένα πανέμορφο κομμάτι φύσης χωρίς να ταλαιπωρηθείτε από την πολύβουη ατμόσφαιρα που συναντάται σε οργανωμένες παραλίες. 

 Αν αγαπάς τα καθαρά γαλάζια νερά τότε βρήκες που θα είναι η επόμενη βόλτα σου για μπάνιο με τα παιδιά.

{https://www.youtube.com/watch?v=PQEXSBJFvDY}