Ελλάδα

Η ήσυχη παραλία μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας

Η ήσυχη παραλία μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας Φωτογραφία: Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας
Παραλία Εννιά, γνωρίστε την καλά κρυμμένη παραλία με άμμο και πεντακαθάρα νερά σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας.

Ο καύσωνας θα μας πολιορκήσει για τα καλά το προσεχές τετραήμερο και ολοι αναζητάμε την παραλία που θα πάμε για να δροσιστούμε οικογενειακώς τις ώρες που η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο. 

Μια βουτιά στις κοντινές παραλίες της Αττικής είναι ό,τι χρειαζόμαστε εν μέσω καύσωνα και η δική μας πρόταση είναι η απίθανη παραλία Πόρτο Εννιά στην Κερατέα που αγαπούν ιδιαιτέρως όσοι δεν θέλουν την πολυκοσμία και τις οργανωμένες παραλίες που δεν βρίσκεις χώρο να απλώσεις την πετσέτα σου.

Πόρτο Εννιά: Μια παραλία με άμμο, πεντακάθαρα νερά και δίπλα στην Αθήνα 

Είτε νωρίς το πρωί είτε μετά τις 6 το απογευμα για να αποφύγουμε την ηλιακή ακτινοβολία και την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, η παραλία Πόρτο Εννιά μας περιμένει για βουτιές σε πεντακάθαρα γαλανά νερά και παιχνίδι στην αμμουδερή ακτή που σε πολλά σημεία έχει και ψιλό βοτσαλάκι. 

Σημειωτέον προτιμάται και από γονείς με μικρά παιδιά καθώς είναι ομαλός ο βυθός και η διαβάθμιση του βάθους είναι κλιμακωτή γεγονός που επιτρέπει το παιχνίδι στα ρηχά χωρίς κίνδυνο πνιγμού.  Τόσο το χερσαίο τμήμα της ακτής όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις και έχει ήπια κλίση, αφού η ισοβαθής των 5 μέτρων απαντάται σε αποστάσεις της τάξης των 90 μέτρων από την ακτή. 

Από την πρώτη κιόλας βουτιά θα αγαπήσετε τα νερά της και σίγουρα το Πόρτο Εννιά θα μπει στις κολυμβητικές σας επιλογές καθώς το φυσικό τοπίο, η ανεκμετάλλευση ομορφιά και τα πενταθάρα νερά θα σας δώσουν την αίσθηση πως βρίσκεστε σε κυκλαδίτικο νησί ή κάπου, τέλος πάντων, εκτός πόλης.