Ελλάδα

Η οικογενειακή αμμουδερή παραλία μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας

Η οικογενειακή αμμουδερή παραλία μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας Φωτογραφία: YOUTUBE/ haanity
Μια από τις καλύτερες οργανωμένες οικογενειακές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε δίπλα στην Αττική είναι οι Αλυκές.

Η εξόρμηση στις παραλίες απαιτεί αλλές προυποθέσεις όταν υπάρχουν μικρά παιδιά για αυτό και οι γονείς αναζητούν φανατικά αμμουδιές και πεντακάθαρα νερά για να απολαύσουν μια βουτιά στη θάλασσα.

Η δική μας πρόταση - που σίγουρα θα γίνει και δική σας αγαπημένη - είναι οι Αλυκές Δροσιάς που αποτελούν εγγύηση για οικογενειακή διασκέδαση. Με σήμα κατατεθέν την τεράστια αμμουδιά που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ντουζιέρες και ομπρέλες οι Αλυκές Δροσιάς είναι σημείο συνάντησης για πολλές οικογένειες που θέλουν μια σύντομη απόδραση από την πολύβουη Αθήνα.

{https://www.youtube.com/watch?v=EFOHSk5CymA&t=1s}

Μπείτε στο αυτοκίνητο παρέα με τα παιδιά, βάλτε πλώρη για Χαλκίδα και ο τελικός προορισμός θα σας βγάλει σε μια εντυπωσιακή παραλία με γαλάζια κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά όσο βάζει το μάτι σου για δημιουργικές δραστηριότητες στην άμμμο και όλα ΄όσα θα σας χαρίσουν μια ανέμελη έξοδο για μπάνιο. Οι βουτιές σε ρηχά, γαλαζοπράσινα και ζεστά νερά βραβεύμενα κάθε χρόνο με Γαλα΄ζια Σημαία είναι από μόνες τους κίνητρο! 

Πώς θα φτάσετε στην παραλία Αλυκές

Η παραλία Αλυκές βρίσκεται μόλις 2 χλμ από τον οικισμό της Δροσιάς, μόλις 7 χλμ από τη Χαλκίδα και 70 χλμ από την Αθήνα. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη αφού μόλις φτάσετε στο χωριό Δροσιά, μετά την πλατεία στα 300 μέτρα στρίβετε δεξιά προς παραλία Αλυκών.