Ελλάδα

Η παραλία με τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά δίπλα στην Αθήνα

Η παραλία με τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά δίπλα στην Αθήνα Φωτογραφία: YOUTUBE/ GREECE WITH MY CAMERA
Καθαρά ρηχά νερά και απίθανη αμμουδιά σε μια παραλία που λίγοι γνωρίζουν. Υπάρχει ωραιότερος συνδυασμός για μια βουτιά;

Αν αναζητάς μια παραλία για όλη την οικογένεια χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσεις μια ώρα για να βρεθείς εκεί τότε η Λουμπάρδα ή Λομβάρδα είναι ό,τι ακριβώς ψάχνεις και θα αγαπήσεις με την πρώτη βουτιά. 

Τα σαββατοκύριακα αλλά και γιατί όχι τις καθημερινές που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει πάνω από τους 35 βαθμούς μια βουτιά στα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά της Λουμπάρδας παίρνει την κούραση της ημέρας μακριά και αναζωογονεί σώμα αλλά και πνεύμα.

Είναι μια παραλία που από στόμα σε στόμα έχει μαθευτεί σε οικογένειες με μικρά κυρίως παιδιά λόγω της ρηχότητας των νερών όμως παρά την δημοφιλία της καθώς είναι και οργανωμένη δεν επικρατεί το αδιαχώρητο και μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και την δροσιά της θάλασσας χωρίς οχλήσεις. 

Επιμελώς κρυμμένη στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, η οργανωμένη παραλία Λουμπάρδα είναι μια πρόταση που αξίζει να μπει στον ορίζοντα των επιλογών σας για τις βουτιές  μέχρι να ξεκινήσουν επίσημα οι διακοπές και επισκεφθείτε κάποιον άλλο προορισμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι πεντακάθαρα και κάθε χρόνο επιβεβαιώνεται η ποιότητά τους κατόπιν ελέγχων και πιστοποιήσεων. 

{https://www.youtube.com/watch?v=0B0gVhMEdwk}

Η αμμώδης ακτή φιλοξενεί τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μικρών λουόμενων όσο εσείς αράζετε σε ξαπλώστρες. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα τα νερά είναι αβαθή και το βάθος των 5 μέτρων συναντάται σε απόσταση περίπου 350 μ. από την ακτή. Οπότε τα παιχνίδια στο νερό και οι βουτιές είναι σε καθεστώς ασφάλειας. 

Βέβαια αν θέλεις μπορείς και να αράξεις στο ανοργάνωτο κομμάτι της παραλίας. 

Ό,τι κι αν επιλέξεις το μπάνιο σου εκεί είναι εγγύηση καθώς είναι και μια από τις τυχερές απάνεμες παραλίες της Αττικής. 

Καλές βουτιές!