Ελλάδα

Η πριβέ παραλία με την χρυσή αμμουδιά και τα κοχύλια που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Αθήνα

Η πριβέ παραλία με την χρυσή αμμουδιά και τα κοχύλια που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Αθήνα Φωτογραφία: YOUTUBE/Αrgiris Poulakis
Σας παρουσιάζουμε την άγνωστη σε πολλούς παραλία Τσονίμα στην Κερατέα με τα κρυστάλλινα νερά και την απίθανη αμμουδιά για μια αξέχαστη εμπειρία μπάνιου.

Αν αναζητάτε μια παραλία που θυμίζει έντονα νησί, δεν συνωστίζεται κόσμος και μπορούν τα παιδιά να παίξουν άνετα στην αμμουδιά όσο εσείς απολαμβάνετε τις βουτιές της η Τσονίμα στην Κερατέα είναι ο επίγειος παράδεισος που πρέπει να επισκεφθείτε.

Η Τσονίμα είναι μια από τις ψαγμένες παραλίες της Ανατολικής Αττικής και με την πρώτη βουτιά μικροί μεγάλοι θα νιώσετε ότι κάνετε διακοπές σε κάποιο νησιωτικό προορισμό κι ας είστε μόλις 45 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Μια παραλία απομονωμένη και καλά κρυμμένη ανάμεσα στα βράχια θα σας αποφορτίσει από την κούραση της πόλη με φόντο καθαρά, κρυστάλλινα νερά.

Μπορεί το όνομά της να μην σας ενθουσιάζει όμως η θέα και τα όσα προσφέρει είναι μοναδικά. Ανοιχτόχρωμα νερά και χρυσαφένια άμμος θα σας ενθουσιάσει, ενώ μην παραλείψετε να κάνετε και μια βόλτα για να μαζέψετε κοχύλια που υπάρχουν άφθονα εντός βυθού αλλά και εκτός. Τα νερά είναι σε ικανοποιητικό βάθος και συνήθως «λάδι», πιθανότατα επειδή το σημείο είναι περικυκλωμένο από βράχια.

Εμείς την έχουμε ξεχωρίσει για την απίθανη δροσιά και σκιά που χαρίζουν τα ρείκια καθώς μετά το μπάνιο, η ώρα τους αράγματος εκεί είναι μια απίθανη εμπειρία! Θα πρέπει να έχετε μαζί σας σκίαστρα και προμήθειες καθώς είναι ανοργάνωτη. Είναι ένα μικρός παράδεισος και έστω και για λίγο θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε στην Αθήνα.

Οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής γράφουν τον γευστικό επίλογο μιας απόδρασης από την πόλη.

{https://www.youtube.com/watch?v=5BSQ_5buwTA}