Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση - Έρχονται «απαντήσεις»

Σφίγγει ο κλοιός για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση - Έρχονται «απαντήσεις»
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υπεύθυνους για τον θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Κλιμάκια της περιφέρειας χτενίζουν από το πρωί τις υποδομές και σε περίπτωση που εντοπιστούν παραλείψεις -όπως στις δύο πισίνες- τότε δεν αποκλείεται το σφράγισμα, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr κλιμάκια των τμημάτων Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας χρειάστηκε μάλιστα να ανακαλέσουν τις άδειές τους ώστε να σπεύσουν στην κατασκήνωση και να πραγματοποιήσουν σχετικούς ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων. Σε περίπτωση που, όντως, επιβεβαιωθούν τότε δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να ανακαλεστεί η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, αλλά για την τρέχουσα περίοδο.

Είχε γίνει αυτοψία στις 4 Ιουνίου!

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι στις 4 Ιουνίου του 2024 είχε διενεργηθεί αυτοψία για την καταλληλότητα των υποδομών στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, έτσι ώστε να δοθεί η άδεια λειτουργίας. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τότε δεν είχαν εντοπιστεί παραλείψεις και το αίτημα για τον σχετικό έλεγχο είχε υποβληθεί από τον Μάιο.

Η ΕΛΑΣ ψάχνει απαντήσεις μέσω των παιδιών 

Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να συνθέσει ένα προς ένα τα κομμάτια του παζλ και σημαντικό ρόλο προς την εξιχνίαση της υπόθεσης παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά από το σπιτάκι της οκτάχρονης.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ThessToday.gr πως οι ακριβείς συνθήκες για τον θάνατο του παιδιού θα προκύψουν από τις μαρτυρίες των παιδιών που θα λάβουν με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων και όχι από την ιατροδικαστική εξέταση. Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της ΕΛΑΣ τότε θα αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων. Έως τώρα στο κάδρο έχουν μπει ο αρχηγός της κατασκήνωσης αλλά και η ομαδάρχισσα που έχουν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας ώστε να καταθέσουν και εκείνοι από την πλευρά τους.

NETWORK