Διεθνή

Βουλευτίνα σε Ελισάβετ για το Brexit: Πρόσεχε μην έχεις την τύχη του ξαδέλφου σου Κωνσταντίνου στην Ελλάδα

Βουλευτίνα σε Ελισάβετ για το Brexit: Πρόσεχε μην έχεις την τύχη του ξαδέλφου σου Κωνσταντίνου στην Ελλάδα
Η οργή που προκάλεσε η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή στη Βρετανία για να μην αποτραπεί το Brexit, έχει αποδέκτη και την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έδωσε την έγκρισή της.

Η απόφαση του Τζόνσον να ανασταλούν για πέντε εβδομάδες οι εργασίες του Κοινοβουλίου, έχει προκαλέσει ένταση στη Μεγάλη Βρετανία, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές πολιτών και γίνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να μην κλείσει η Βουλή.

Πολτικοί που αντέδρασαν έντονα για την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον έκαναν λόγο για πραξικόπημα. Η βρετανίδα βουλευτής Κέιτ Οσαμορ, μέλος του κόμματος των Εργατικών, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της, έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμη και για κατάργηση της μοναρχίας.

Σε ανάρτησή της χρησιμοποίησε την στάση της Ελλάδας απέναντι στον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο, ως παράδειγμα προς την Ελισάβετ! Στην ανάρτησή της στο Twitter η Κέιτ Οσαμόρ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η βασίλισσα θα έπρεπε να δει τι συνέβη στον ξάδερφό της, πρώην βασιλιά της Ελλάδας, όταν επιτρέπεις ακροδεξιό πραξικόπημα. Κατάργηση της μοναρχίας!».