Διεθνή

Ποιες είναι οι πρωταθλήτριες χώρες στην κούρσα των εμβολίων (Πίνακας)

eurokinissi eurokinissi
Αναλυτικός πίνακας για την πρόοδο των εμβολιασμών ανά χώρα.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει ξεκινήσει και επίσημα ο εμβολιασμός των κρατών μελών της ΕΕ.

«Στις 8 Δεκεμβρίου, το πρώτο εμβόλιο χορηγήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ η ΕΕ ακολούθησε στις 27 Δεκεμβρίου, με την έναρξη των "ημερών εμβολιασμού" της Επιτροπής.

Στο παρακάτω πίνακα που παραθέτει η Politico εμφανίζεται ο συνολικός αριθμός δόσεων του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί ανά χώρα και οι αριθμοί προσαρμοσμένοι κατά κεφαλήν, ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση της προόδου των διαφόρων χωρών. «Εξαιτίας της περιορισμένης διαθεσιμότητας δεδομένων, οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τα στοιχεία που ίσχυαν κατά την τελευταία ενημέρωση», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

pinakas

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω Πίνακα, τα ηνία της κούρσας των εμβολιασμών κατέχει η Δανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Σλοβενία να ακολουθούν και τη χώρα μας να βρίσκεται κάπου στη μέση

Όπως είναι λογικό, ο αριθμός των εμβολίων επηρεάζεται από τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διανομή τους ωστόσο, υπάρχουν και άλλα εμπόδια όπως ο σκεπτικισμός απέναντι στα εμβόλια που κρατά αρκετούς επιφυλακτικούς ως προς τον εμβολιασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία στην οποία σε έρευνα του Δεκεμβρίου μόλις το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν πρόθυμοι να κάνουν άμεσα το εμβόλιο, συγκριτικά με το 54% που έδωσε την ίδια απάντηση σε έρευνα δύο μήνες νωρίτερα.