Διεθνή

Ο Ερντογάν παίζει μπάσκετ και απαντά στα σενάρια για την υγεία του (βίντεο)

(Φωτ.: EPA) (Φωτ.: EPA)
Τα τελευταία 24ωρα φούντωσαν ξανά οι φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να... απαντήσει με τη διαρροή ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ.

Σημειώνεται σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Foreign Policy, ο Τούρκος πρόεδρος ίσως είναι τόσο άρρωστος που να μην μπορεί να θέσει υποψηφιότητα το 2023. Μάλιστα, επισημάνθηκε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από λίγο καιρό όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρειάστηκε τη βοήθεια της συζύγου του και των ανδρών της ασφάλειάς του, για να κατέβει από τις σκάλες εξέδρας όπου πραγματοποιούσε ομιλία.

Ο Τούρκος πρόεδρος «απάντησε» με τον δικό του τρόπο στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό. Τι έκανε; Έδωσε στη δημοσιότητα ΄ένα βίντεο, διάρκειας περίπου τριών λεπτών, όπου ο ίδιος εμφανίζεται να παίζει μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο, μαζί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που βαδίζει πλέον στα 68, έκανε και μια σχετική δήλωση σύμφωνα με την οποία προσπαθεί να γυμνάζεται τρεις φορές την εβδομάδα καθώς άσκηση είναι σημαντική για την υγεία.