Διεθνή

Ο Πούτιν «εξόρισε» την ερωμένη του.. στην Σιβηρία, οι πολιτικές της φιλοδοξίες

Ο Πούτιν «εξόρισε» την ερωμένη του.. στην Σιβηρία, οι πολιτικές της φιλοδοξίες Φωτογραφία: ΑΠΕ
Η «ερωμένη» του Πούτιν έφυγε πάνω από 2.000 μίλια μακριά από τα παλάτια που μοιράζεται με τον δικτάτορα στην Ελβετία.

Η Αλίνα Καμπάεβα, η 39χρονη επί χρόνια ερωμένη του Πούτιν προτιμούσε να κρύβεται στην Ελβετία, όπου γέννησε ένα από τα παιδιά του το 2015, αναφέρει δημοσίευμα του Mirror.

Αλλά οι κυρώσεις για τον Πούτιν έχουν περιορίσει τα ταξίδια της στη Δύση - και αντ' αυτού πέταξε κάτω από υψηλή ασφάλεια στο Ομσκ της Σιβηρίας ως ειδική προσκεκλημένη σε εκδήλωση.

Η Καμπάεβα - πρώην χρυσή ολυμπιονίκης - η οποία κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις, εθεάθη στο Evgeniya Cup, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά-διαγωνιζόμενοι από περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τον Πούτιν, καθώς και από συμμάχους της Λευκορωσίας και της Κούβας.

Το Ομσκ απέχει περισσότερο από 2.000 μίλια από τουλάχιστον δύο παλάτια που ζει τον έρωτά της με τον Πούτιν - το ένα κρυμμένο σε δάση στο Βαλντάι στα βόρεια της Ρωσίας, το άλλο στο Γκελέντζικ με θέα τη Μαύρη Θάλασσα.

Πόσο καιρό θα παραμείνει στη Σιβηρία

Μια θεωρία είναι ότι θέλει να διαδεχθεί την ισχυρή πρόεδρο της Γερουσίας της χώρας για το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, την πιο υψηλόβαθμη γυναίκα αξιωματούχο στο περιβάλλον του Πούτιν, η οποία θεωρείται ευρέως έτοιμη για συνταξιοδότηση.

Μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε φήμες ότι θα μπορούσε τελικά να διαδεχθεί τον Πούτιν, στην προεδρία.

Η Καμπάεβα, φορώντας μια βέρα που υποδηλώνει μυστικό γάμο με τον Πούτιν, εθεάθη περιτριγυρισμένη από μια ομάδα σωματοφυλάκων των μυστικών υπηρεσιών όταν συνάντησε τη Ματβιγιένκο.

Ο Πούτιν δεν έχει παραδεχτεί ποτέ σχέση, πόσο μάλλον γάμο ή παιδιά με την Καμπάεβα, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να αναφέρουν τη σχέση τους.

Η Καμπάεβα είναι τώρα η ονομαστική επικεφαλής ενός ομίλου φαρμάκων που ανήκει σε ολιγάρχες και είναι «πιστή» στον Πούτιν.

Η Καμπάεβα θεωρείται «φίλη» του Πούτιν από το 2008 -όταν ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώην πρώτη κυρία της Ρωσίας Λουντμίλα Πούτινα.