Διεθνή

Απειλεί με περιφερειακό πόλεμο η Χεζμπολάχ - «Ευλογημένη η 7η Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα»

Απειλεί με περιφερειακό πόλεμο η Χεζμπολάχ - «Ευλογημένη η 7η Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα» Φωτογραφία: ΑΠΕ
Ξεκίνησε το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σαγίντ Χασάν Νασράλα.

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ, ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εκφράζει επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς al-Aqsa Flood μέσα στο Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».

«Εάν θέλατε να βρείτε έναν πόλεμο με όλα τα ηθικά και θρησκευτικά δικαιώματα, δεν θα βρείτε κανέναν»

«Ξεκινώ εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει τα μετάλια».

«Αδελφοί και αδελφές μου ειρήνη σε όλους σας. Είμαστε εδώ σήμερα για να θυμηθούμε αυτούς που είναι πρότυπα της Χεζμπολάχ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι ορισμένοι Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι μαχητές που έχασαν τη ζωή τους έχουν λάβει μετάλλιο και οι οικογένειές τους συζητούνται μέχρι και σήμερα.

«Εάν θέλατε να βρείτε έναν πόλεμο με όλα τα ηθικά και θρησκευτικά δικαιώματα, δεν θα βρείτε κανέναν» συνέχισε.

Και συνέχισε:

«Τα δεινά του παλαιστινιακού λαού είναι γνωστά, αλλά οι συνθήκες των τελευταίων ετών στην Παλαιστίνη είναι πολύ σκληρές, ιδιαίτερα με την εξτρεμιστική, ανόητη, ανόητη και βάναυση κυβέρνηση».

«Η μάχη αυτή είναι αδιάλειπτη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής».

«Η πραγματική μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

«Γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετέχουν τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο»

Ο Νασράλα συνεχίζει:

«Πρέπει να χαιρετίσουμε τα ... δυνατά και γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετέχουν τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο».

«Έπρεπε να υπάρξει ένα σημαντικό γεγονός που θα κλόνιζε τη σφετεριστική οντότητα και τους υποστηρικτές της στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο και τότε έλαβε χώρα η ευλογημένη επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου».

«Η μεγάλη επιχείρηση Al-Aqsa Flood αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε 100% παλαιστινιακά».

«Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτό που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης Al-Aqsa Flood στις 7 Οκτωβρίου».

«Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη από τη Χαμάς του σχεδίου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου».

Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία επί των φατριών της αντίστασης και οι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είναι οι ηγέτες της αντίστασης.

«Τίποτα δεν ξεκίνησε ακόμα και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσιά τους, τα δισεκατομμύριά τους για να υποστηρίξουν αυτή την παράνομη οντότητα».

Ο Νασράλα τόνισε ότι η επιχείρηση της Χαμάς καθιέρωσε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ.

Χαρακτηρίζει σωστή, σοφή και θαρραλέα την απόφαση της παλαιστινιακής ομάδας να εξαπολύσει την πλημμύρα της Al-Aqsa, προσθέτοντας ότι ήρθε στη σωστή χρονική στιγμή.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ λέει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ισραήλ τώρα είναι ότι θέτει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

Ο Νασράλα πρόσθεσε επίσης ότι «το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων».

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δείχνει την ανοησία και την ανικανότητα του Ισραήλ γιατί αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποκαλεί το Ισραήλ «εύθραυστο», και τονίζει ότι «για έναν ολόκληρο μήνα δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα».

«Αποφασιστική μάχη που δεν είναι σαν τους προηγούμενους πολέμους»

Ο Νασράλα περιγράφει επίσης δύο στόχους: ο πρώτος είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και ο δεύτερος είναι να νικήσει η Χαμάς σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Νασράλα λέει ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου, την επομένη της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

«Η καθημερινή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μπορεί να φαίνεται μέτρια, αλλά είναι πολύ σημαντική, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανταλλαγή πυρών από το 1948».

Ο Νασράλα επιβεβαίωσε επίσης ότι 57 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Συνεχίζει ο Νασράλα, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί της Γάζας ή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Τονίζει δε ότι «η κλιμάκωση στο μέτωπο του Λιβάνου είναι μια πραγματική πιθανότητα».

«Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα»

«Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χαμάς αποκεφάλισε μωρά, αλλά απέτυχε να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ ολόκληρος ο κόσμος έχει δει εικόνες παλαιστίνιων παιδιών που βομβαρδίζονται στη Γάζα», τόνισε.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα, ως εκ τούτου τα κινήματα αντίστασης επιτέθηκαν και θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία», δεσμεύτηκε.

«Όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο, πρέπει να σταματήσει γρήγορα τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας»

Απευθυνόμενος στην ανάπτυξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην περιοχή, λέει ότι η Χεζμπολάχ δεν εκφοβίζεται.

Ο Νασράλα κατέληξε λέγοντας ότι «όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο, πρέπει να σταματήσει γρήγορα τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας»