Διεθνή

Ο Μπάιντεν ομολόγησε ότι δεν είναι νέος, δεν μιλάει όπως παλιά, αλλά θα είναι υποψήφιος

Ο Μπάιντεν ομολόγησε ότι δεν είναι νέος, δεν μιλάει όπως παλιά, αλλά θα είναι υποψήφιος Φωτογραφία: EPA/ WILL LANZONI
«Μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις για τις «επιδόσεις» του στο debate απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη μεγάλη ηλικία του, αλλά διαβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του προέδρου.

«Ξέρω ότι δεν είμαι νέος, για να πω το προφανές», τόνισε ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε συγκέντρωση, μία ημέρα μετά το debate στο οποίο ήταν ο ηττημένος.

«Δεν περπατάω με την ίδια ευκολία και δεν μιλάω όπως παλιότερα. Δεν είμαι τόσο καλός στο debate όσο ήμουν», συνέχισε. «Αλλά ξέρω πώς να λέω την αλήθεια», υπογράμμισε. «Σας δίνω τον λόγο μου, δεν θα ήμουν ξανά υποψήφιος αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», διαβεβαίωσε.

Η παρουσία του Τζο Μπάιντεν στο debate ενίσχυσε την ανησυχία των ψηφοφόρων ότι ίσως να μην είναι σε θέση να παραμείνει πρόεδρος, ενώ Δημοκρατικοί αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να αντικατασταθεί ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος. Ξέρω πώς να κάνω τη δουλειά. Ξέρω- όπως γνωρίζουν εκατομμύρια Αμερικανοί- ότι όταν πέφτεις, σηκώνεσαι», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του.

{https://x.com/JoeBiden/status/1806746426904379543}