Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις θα διεκδικήσει το χρίσμα: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νικήσουμε τον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις θα διεκδικήσει το χρίσμα: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νικήσουμε τον Τραμπ Φωτογραφία: EPA/ NEIL HALL
Η Κάμαλα Χάρις ξεκαθαρίζει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Στην πρώτη της αντίδραση μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, η Κάμαλα Χάρις ξεκαθαρίζει ότι σκοπεύει να μπει στη «μάχη» προκειμένου να είναι η διάδοχος του Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές.

Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του, ο Αμερικανός πρόεδρος «έδειξε» την αντιπρόεδρό του ως διάδοχο και κάλεσε τους Δημοκρατικούς να τη στηρίξουν. Ήδη, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις. Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα δεν κάνει καμία αναφορά στην αντιπρόεδρο, ούτε σε κάποιο άλλο πιθανό υποψήφιο να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω αυτή την υποψηφιότητα. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για τη σαφή επιλογή σε αυτές τις σημαντικές εκλογές. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενώσω το Δημοκρατικό κόμμα- και το έθνος μας- για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και την ακραία ατζέντα του», τόνισε.

«Έχουμε 107 ημέρες έως την ημέρα των εκλογών. Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε.