Διεθνή

Όταν ο Τραμπ έκανε δωρεά 6.000 δολαρίων σε εκστρατεία επανεκλογής της Χάρις

Όταν ο Τραμπ έκανε δωρεά 6.000 δολαρίων σε εκστρατεία επανεκλογής της Χάρις Φωτογραφία: EPA/ ERIK S. LESSER
«Σοφή επένδυση», σχολίασε Δημοκρατικός βουλευτής για τη δωρεά του Τραμπ στη Χάρις.

Πριν καλά- καλά ανακοινώσει η Κάμαλα Χάρις ότι διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεκινήσει ήδη τις επιθέσεις εναντίον της.

Όμως, την ίδια ώρα, κάποιοι θύμισαν μια «άβολη» αλήθεια για τον Ρεπουμπλικάνο: κάποτε είχε κάνει δωρεά 6.000 δολαρίων στην τότε γενική εισαγγελέα Κάμαλα Χάρις.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζάρεντ Μόσκοβιτς ήταν εκείνος που υπενθύμισε τη συγκεκριμένη κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ανάρτησε στο X φωτογραφία της επιταγής ύψους 5.000 δολαρίων που είχε υπογράψει ο Ρεπουμπλικάνος στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, για την εκστρατεία επανεκλογής της Κάμαλα Χάρις στη θέση της γενικής εισαγγελέως. Ήταν μία από τις δωρεές που είχε κάνει.

«Ήταν σοφή επένδυση», σχολίασε ο βουλευτής. «Στοιχηματίζω ότι όταν ο Τραμπ υπέγραψε αυτή την επιταγή για την επανεκλογή της Κάμαλα Χάρις το 2011, δεν πίστευε ότι θα την εξαργυρώσει το 2024!», του απάντησε ο Μάικλ Στιλ, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικάνων.

{https://x.com/JaredEMoskowitz/status/1815113296036479175}

Αυτή η επιταγή ήταν μία από τις πολλές που είχε κάνει η οικογένεια Τραμπ στη Χάρις, όταν εκείνη ήταν γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Για παράδειγμα, ο Ρεπουμπλικάνος είχε κάνει άλλη μία δωρεά 1.000 δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία επανεκλογής της.

Επίσης, η κόρη του πρώην προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, είχε κάνει δωρεά 2.000 δολαρίων στην Κάμαλα Χάρις για τον ίδιο σκοπό, αναφέρει ο Guardian.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει τα 5.000 δολάρια στην εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις έπειτα από αίτημα του τότε γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fox News το 2000, όταν η δωρεά αυτή είχε επίσης συζητηθεί, λόγω της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2000.

Ο Σνάιντερμαν έκανε εκδήλωση για συγκέντρωση δωρεών για τη Χάρις τον Σεπτέμβριο του 2011 και ο Τραμπ πείστηκε να αγοράσει το εισιτήριο με το μεγαλύτερο κόστος, των 5.000 δολαρίων.