Διεθνή

Σε «blind date» η γνωριμία της Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της - Ποιος είναι ο Doug Emhoff

Σε «blind date» η γνωριμία της Κάμαλα Χάρις με τον σύζυγό της - Ποιος είναι ο Doug Emhoff Φωτογραφία: EPA
«Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Late Show.

Ο Doug Emhoff, δεν είναι τυχαίος. Ούτε περίμενε να γίνει διάσημος από την σύζυγό του και εν δυνάμει πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, Doug Emhoff, εχει διάσημους φίλους καθώς έχει υπάρξει για πάνω από 30 χρόνια δικηγόρος διασήμων. Φίλοι του είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ζιζέλ, ο dr.Dre και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

ANDREW_CABALLERO_REYNOLDS_01cd7.jpg

Καθηγητής νομικής πλέον ο ίδιος, ίσως τον Νοέμβριο να γίνει ο πρώτος Πρώτος Κύριος των ΗΠΑ. Υπήρξε δικηγόρος σε θέματα ψυχαγωγίας στην Belin Rawlings & Badal, όπου εκπροσωπούσε πελάτες όπως το Hollywood Video και το διαφημιστικό πρακτορείο TBWA. Από την ανάληψη καθηκόντων της Κάμαλα Χάρις έχει επικεντρωθεί στην μάχη κατά του αντισιμιτισμού και στην παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας.

BONNIE_CASH_1f90c.jpg

Ο 59χρονος Emhoff, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο Matawan του Νιού Τζέρσι. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες μαζί με την οικογένειά του.
Φοίτησε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια. Ο Emhoff έχει δύο παιδιά, τον 30χρονο Κόουλ και την 25χρονη Έλα, από την πρώτη σύζυγό του Kerstin Emhoff, η οποία είναι κινηματογραφική παραγωγός.

SHAWN_THEW_a7ea5.jpg

Ο Emhoff και η Χάρις παντρεύτηκαν το 2014, αφού γνωρίστηκαν σε «blind date». Ο ίδιος είπε στο «Late Show» ότι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. «Μέχρι το τέλος του πρώτου ραντεβού μας μιλούσαμε κυριολεκτικά για το μέλλον μας» είπε. Στην Κάμαλα Χάρις ποτέ δεν άρεσε ο όρος «θετή μητέρα» και κάπως έτσι προέκυψε το «Momala» μία σύνθεση του Μαμά και Κάμαλα. «Είναι η ατελείωτη πηγή αγάπης και αγνής χαράς» είχε γράψει η ίδια το 2019 για τα παιδιά του συζύγου της.

{https://www.youtube.com/watch?v=zWS2zg1Nm_Y}

Ο επαγγελματίας Emhoff

Ο Emhoff ήταν δικηγόρος για πάνω από 30 χρόνια και δούλευε στα Μέσα, την ψυχαγωγία και την πνευματική ιδιοκτησία. Ωστόσο, εγκατέλειψε το πόστο του στην πολυεθνική DLA Piper μετά την ανάληψη καθηκόντων της Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Emhoff το 2020 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής νομικής στο Georgetown Law και στο Ινστιτούτο για τη Νομοθεσία στην Τεχνολογία και την Πολιτική.

AL_DRAGO_2c14f.jpg

Είναι ο πρώτος Εβραίος σύζυγος Αμερικανίδας Προέδρου ή αντιπροέδρου.

Ο Emhoff έχει δηλώσει ότι δεν είναι σύμβουλος της Χάρις. Σε συνέντευξη στο CBS News τον Ιούνιο δήλωσε πως «Είμαι ο άντρας της. Έχει πολλούς ανθρώπους γύρω της που της δίνουν συμβουλές για τον ρόλο της. Είμαι εκεί για να τη στηρίξω, να είμαι εκεί για εκείνη» είπε.