Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ πόσταρε φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ μέσω ΑΙ που δήθεν τον υποστηρίζει

Ο Ντόναλντ Τραμπ πόσταρε φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ μέσω ΑΙ που δήθεν τον υποστηρίζει Φωτογραφία: EPA/ ANDY RAIN
Μέχρι στιγμής η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει υποστηρίξει δημοσίως κανέναν από τους δύο υποψήφιους στις φετινές εκλογές.

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει υποστηρίξει ακόμα κανέναν από τους δύο υποψήφιους για τις φετινές εκλογές στις ΗΠΑ. Όμως, αυτό δεν σταμάτησε τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει ανάρτηση ότι η σταρ είναι δήθεν στο πλευρό του.

Ο Ρεπουμπλικάνος ανάρτησε στο Truth Social φωτογραφίες της τραγουδίστριας, από τις οποίες τουλάχιστον κάποιες φαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το CNN.

Μία από αυτές τις φωτογραφίες, που δεν είναι αληθινές, εμφανίζει την Τέιλορ Σουίφτ ντυμένη στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και γράφει «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ». «Δέχομαι», έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν φανς της τραγουδίστριας να φορούν μπλουζάκια που γράφουν «Swifties υπέρ του Τραμπ». Ανάμεσα στις αναρτήσεις που αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν και μία σατιρική, που ανέφερε ότι οι Swifties- όπως ονομάζονται οι φαν της σταρ- στρέφονται στον πρώην πρόεδρο, αφού το ISIS ματαίωσε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ.

Πριν από λίγες ημέρες ακυρώθηκαν τρεις εμφανίσεις της στη Βιέννη, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μία επίθεση στις συναυλίες της. Επίσης, συνελήφθη ένας 19χρονος ο οποίος, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Πριν από τις εκλογές του 2020 η Τέιλορ Σουίφτ είχε υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν και την τότε υποψήφια αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις.

Παρά την ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ στο παρελθόν έχει αναγνωρίσει ότι η τραγουδίστρια δεν τον υποστηρίζει. Στο βιβλίο «Apprentice in Wonderland» είπε στον συγγραφέα, Ραμίν Σετούντα «Πιστεύω ότι είναι όμορφη, πάρα πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι είναι φιλελεύθερη. Πιθανότατα δεν της αρέσει ο Τραμπ».

Η ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου είναι «άλλο ένα παράδειγμα για τη δύναμη που έχει η τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει παραπληροφόρηση», σχολίασε η ΜΚΟ Public Citizen.