Διεθνή

Οι IDF διέσωσαν όμηρο της Χαμάς - «Περίπλοκη επιχείρηση στη Γάζα»

Οι IDF διέσωσαν όμηρο της Χαμάς - «Περίπλοκη επιχείρηση στη Γάζα»
Ο 52χρονος όμηρος απελευθερώθηκε έπειτα από αιχμαλωσία 326 ημερών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν έναν από τους ομήρους που κρατά ακόμα η Χαμάς στη Γάζα.

Ο Qaid Farhan Alkadi διασώθηκε έπειτα από μία «περίπλοκη επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο 52χρονος εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο στο κιμπούτς Magen, μία από τις πολλές κοινότητες στις οποίες επιτέθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έχει δύο συζύγους και είναι πατέρας 11 παιδιών.

Ο Alkadi είναι «σε σταθερή ιατρική κατάσταση» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσαν οι IDF. «Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ θα συνεχίσουν να επιχειρούν με κάθε μέσο για να γυρίσουν πίσω οι όμηροι», καταλήγει η ανακοίνωση.

{https://x.com/IDF/status/1828409324810420582}

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φέρεται να δείχνει τους συγγενείς του 52χρονου να τρέχουν να τον συναντήσουν, στο νοσοκομείο.

https://x.com/GLZRadio/status/1828413115211436421

Η επιστροφή του είναι «θαύμα», έπειτα από «326 ημέρες αιχμαλωσίας», επεσήμανε το φόρουμ των οικογενειών των ομήρων. «Όμως, πρέπει να θυμόμαστε: οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνο δεν μπορούν να απελευθερώσουν τους υπόλοιπους 108 ομήρους. Μία συμφωνία είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε», τόνισαν ακόμα.