Διεθνή

«Κατήχηση» Πούτιν κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων: «Δεν θα μπορείτε να κάνετε παιδιά»

«Κατήχηση» Πούτιν κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων: «Δεν θα μπορείτε να κάνετε παιδιά»
Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τη Δευτέρα τους φοιτητές για τους κινδύνους του ατμίσματος, λέγοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βλάπτουν την αναπαραγωγική λειτουργία και μπορούν να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πού οδηγούν οι κακές συνήθειες. Πολλοί άνθρωποι - ιδιαίτερα οι νέοι - δεν το σκέφτονται. Φαίνεται ότι είναι της μόδας, ότι είναι κουλ να καπνίζεις ηλεκτρονικά τσιγάρα», δήλωσε ο Πούτιν σε μαθητές σε σχολείο στο Kyzyl, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία.

«Στους νέους ανθρώπους η αναπαραγωγική λειτουργία μειώνεται. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες», πρόσθεσε. «Δηλαδή, μειώνεται η δυνατότητα απόκτησης παιδιών στο μέλλον», πρόσθεσε ο Πούτιν, για να διευκρινίσει τα πράγματα με σαφήνεια για τους μαθητές.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης για τις μηχανές, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ασταθές» μέσο μεταφοράς. «Αποταμιεύστε για ένα αυτοκίνητο, είναι καλύτερη επιλογή για τον μπαμπά και τη μαμά σας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πούτιν δεν είναι ο μόνος στον πόλεμο κατά του ατμίσματος: Στη Βρετανία, η νέα κυβέρνηση των Εργατικών εξετάζει επίσης προτάσεις για τον περιορισμό της πώλησης και της προμήθειας προϊόντων ατμίσματος μιας χρήσης. Αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της μετά την επιστροφή του κοινοβουλίου από τις θερινές διακοπές του. 

NETWORK