Life

Η επιλογή στο κλιματιστικό που δεν πρέπει να ενεργοποιούμε το καλοκαίρι

Η επιλογή στο κλιματιστικό που δεν πρέπει να ενεργοποιούμε το καλοκαίρι
Στο φουλ δουλεύουν τα περισσότερα κλιματιστικά είτε στην εργασία είτε τα οικιακά προκειμένου να προσφέρουν δροσιά, την ώρα που η θερμοκρασία έξω δεν λέει να πέσει κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πέρα από την ψύξη και την θέρμανση όλα τα κλιματιστικά έχουν ακόμα μία λειτουργία, το dry, μία λειτουργία που ορισμένοι την πατούν είτε εσκεμμένα είτε καταλάθος.

Μεταξύ άλλων, η dry λειτουργία σε ένα κλιματιστικό μπερδεύεται συχνά με τη λειτουργία «cool» (σ.σ. δροσερή στα ελληνικά), ενώ δεν παρατηρείται και αξιοσημείωτη διαφορά στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

Οι επιλογή mode στο κλιματιστικό είναι διακριτές. Η ψύξη είναι με ένα εικονίδιο που θυμίζει χιόνι, η θέρμανση με ένα εικονίδιο που φέρνει σε ήλιο και το dry μοιάζει με μία σταγόνα νερού.

Η dry λειτουργία, όπως αναφέρεται, είναι ιδιαίτερα πρακτική όταν σε ένα σπίτι ή μία επιχείρηση υπάρχει αρκετή υγρασία, όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πάρα πολύ υψηλές ή όταν ετοιμάζεται να βρέξει.

Η λειτουργία αυτή στο κλιματιστικό δεν είναι καθόλου πρακτική. H dry λειτουργία μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί τον χειμώνα, ανάλογα με την πρόγνωση του καιρού. Για παράδειγμα, αν έξω κάνει κρύο και βρέχει καταρρακτωδώς, το πιο λογικό είναι να ζεστάνει κανείς το σπίτι του.

Η παραπάνω λειτουργία, σε αυτή την περίπτωση, βοηθάει στο να γίνει πιο άνετο και ζεστό το σπίτι.