Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Στόχος η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Στόχος η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα
Στόχος μας είναι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μίλησα με την κ.Λαγκάρντ και μου είπε ότι το ΔΝΤ θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα». Ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως οι όροι που θέτει το ΔΝΤ είναι πολύ σαφείς: αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία και αξιόπιστη βιωσιμότητα του χρέους.

Eπίσης, ανέφερε ότι συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού προγράμματος. «Γνωρίζετε τα δύσκολα ζητήματα», είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τον Έλληνα υπουργό και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς πώς θα προχωρήσει η όλη διαδικασία. Υπάρχει κοινό συμφέρον για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να προχωρήσουμε γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Καταλήγοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν έχουν επιστρέψει ακόμα οι θεσμοί για συζητήσεις στην Αθήνα και ότι η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.